Η υπόθεση γονικής αρπαγής της 2,5 ετών Αθηνάς στο Παλαιό Φάληρο για την οποία εκδόθηκε (αλλά έχει σταματήσει) Amber Alert δείχνει να παίρνει άλλη τροπή.

Ο πατέρας της ισχυρίζεται ότι συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί μεταναστών και για τον λόγο αυτό δεν παρέδωσε την μικρή.

Ισχυρίζεται επίσης ότι όλα είναι σκευωρία της μητέρας που θέλει να πάρει την μικρή και να γυρίσει στην Συρία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Με συνέλαβαν την Παρασκευή, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και η γυναίκα μου το ήξερε αυτό και τα έκανε όλα για να πάρει την κόρη μου πίσω στη Συρία με παράνομο τρόπο. Εντάξει; Είναι σχέδιο της γυναίκας μου. Το παιδί είναι με την αδελφή μου και τον αδελφό μου εδώ στην Αθήνα”, είπε ο πατέρας της μικρής Αθηνάς στο STAR.

Με εξώδικο οι δικηγόροι του πατέρα ενημερώνουν την Εισαγγελία Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αλλά και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» ότι το παιδί είναι καλά, ότι δεν υπάρχει αρπαγή της και ότι μπορεί να παραδοθεί στις Αρχές.

“Αυτό που λέει ο πατέρας είναι: Υπάρχει το τέκνο, χαίρει άκρας υγείας. Είμαι πρόθυμος να το παραδώσω οποτεδήποτε μου ζητηθεί νομίμως και αρμοδίως και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι 26 – 27 ώρες μετά δεν υπάρχει καμία ενέργεια από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών”, ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα, Χρήστος Ντιβανίδης.

“Αναμέναμε μια αντίδραση από την Εισαγγελία, από τις Αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας και παρόλα αυτά, με μεγάλη μας λύπη, βλέπουμε ότι δεν έχει κινητοποιηθεί κανένας.

Και εξακολουθεί να κινητοποιείται ένας μηχανισμός, να είναι σε έγερση ένας ολόκληρος λαός, κι όλοι να λένε για αυτό το παιδί ότι το έχει αρπάξει ο πατέρας του”, είπε η δικηγόρος του πατέρα, Μαρία Αμμάρι.

Εξ’ αιτίας του κινδύνου να πάρει η μητέρα το παιδί και να φύγουν στο εξωτερικό, ο πατέρας δεν θέλει να παραδώσει το παιδί.

www.notia-today.gr 

Προβλήθηκε 589 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.