Συμπληρώθηκε ένας μήνας με νέο Δημοτικό Συμβούλιο, νέα Διοίκηση του Δήμου και νέο Δήμαρχο Ηλιούπολης τον Γιώργο Χατζηδάκη.

Στη τρέχουσα Δημαρχιακή περίοδος, το πρώτο αυτό μήνα είναι αρκετά εμφανείς οι πολιτικές των παρατάξεων με τις οποίες θα πορευτούμε!

-Η πολιτική Χατζηδάκη

Η πολιτική επιλογή Χατζηδάκη είναι η ικανοποίηση των πολιτών στα αυτονόητα όπως η καθαριότητα και η συμμετοχή του πολίτη.

Σ’ αυτή τη κατάσταση όμως παρέλαβε την Ηλιούπολη την 1η Σεπτέμβρη ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Εδώ είναι η μεγάλη παγίδα για το Γιώργο Χατζηδάκη και την ομάδα του .

Πρέπει γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας για να μπορέσει η πόλη να συζητήσει τα σοβαρά προβλήματά της.

Η πολιτική Χατζηδάκη όσο και αυτό δεν καταδεικνύεται είναι η πρώτη απόπειρα μιας διευρυμένης συνεργασίας και με άλλες παρατάξεις όπως αυτή με τους «Συνεργούς με την Ηλιούπολη» και τον Αποστόλη Στασινόπουλο αλλά και άλλα εκλεγμένα στελέχη όπως η Μαρία Αγγελή.

Η παράταξη «Ηλίου Πόλις ανθρώπινη πόλη» του Χρήστου Κοκοτίνη «κλωθογυρίζοντας» γύρω από τη συνεργασία ή μη , μπήκε σε μια «κρίση ταυτότητας» με όλες τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν πως σύντομα θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες της. Άλλο δρόμο δεν έχουν!!

-Η πολιτική των «θυμωμένων»

Απέναντι στην πολιτική Χατζηδάκη διαμορφώνεται η πολιτική των θυμωμένων, των «πεισμωμένων και πικραμένων» που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών και ιδιαίτερα η πλήρης ανατροπή, που κανένας δεν περίμενε.

Οι «πεισμωμένοι» παρά την παρέλευση τριών μηνών μέχρι την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής αρχής, χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα για να καταλάβουν πως ο «θυμός» , το «πείσμα» δεν συγκροτεί πολιτική πρόταση, είναι κάτι σαν τις «πλατείες το 2014» !

Είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο: «Η απόφαση του Βασίλη Βαλασόπουλου να αποχωρήσει, θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα ηγετικά στελέχη άλλων, «προσωποπαγών» ή μη, παρατάξεων να ακολουθήσουν το δρόμο του, ανοίγοντας έτσι προοπτικές για την Ηλιούπολη»;

Η παραίτηση όμως του Βασίλη Βαλασόπουλου άφησε ένα κενό στην ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ιδιαίτερα σε όσους «πέσανε» από τα σύννεφα όταν είδαν το «φαβορί» από τη πρώτη Κυριακή να οδηγείται στη δεύτερη Κυριακή και τελικά να χάνει.

Είναι θέμα χρόνου η συνειδητοποίηση πως ο μόνος ρόλος της ομάδας αυτής είναι η «χρησιμοποίηση» της εν όψει των επόμενων εκλογών!

-Η πολιτική των κεντροδεξιών συντηρητικογενών

Οι δύο «κεντροδεξιές» παρατάξεις είναι αιχμάλωτες προσωπικών «φιλοδοξιών» και ως τέτοιες θα πορευτούν μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Παρά το γεγονός ότι έχουν σοβαρή κοινή ιδεολογική αναφορά, εντούτοις οι προσωπικές τους αντιθέσεις τις μετακινούν στο χώρο δράσης των «θυμωμένων», των «πεισμωμένων» όχι κατά του Γιώργου Χατζηδάκη αλλά μεταξύ τους .

Στους «διαγκωνισμούς», στη κρίση στο δεξιό στρατόπεδο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που στην προβαλλόμενη προσπάθειά τους να «βοηθήσουν» μεγαλώνουν την κρίση της!

-Η πολιτική των «Κομμουνιστικογενών»

Υπάρχει και η πλατφόρμα πολιτικής δράσης αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης «ταγμένη» να αγωνίζεται και να περιμένει την πλήρη ανατροπή του «αστικού συστήματος εξουσίας» για να δοθούν οι σωστές λύσεις.

Στην γραμμή αυτή «συναγωνίζονται» ή μάλλον «διαγκωνίζονται» και οι παρατάξεις «Μαχόμενη Ηλιούπολη» και «Αριστερή Πρωτοβουλία».

Το «όχι σε όλα» και από όλους «συσπειρώνει την μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων» διάβασα σε σχετική ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Τότε προς τι, τρεις διαφορετικές καταγγελτικές ανακοινώσεις και μάλιστα από αριστερές παρατάξεις ;

Οι εκλογές, όμως, έγιναν για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διαχείριση της πόλης τα επόμενα 4 χρόνια εντός του συγκεκριμένου πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος.

Εδώ ο «θυμός» περιβάλλεται με ιδεολογικό ένδυμα.

Η επιλογή αυτή προβάλλει στο σήμερα την «ιδεώδη κοινωνία», σε πλήρη επάρκεια πόρων και αγαθών, με ανεπάρκεια προβλημάτων και αντιθέσεων! Με αυτή την παραδοχή κρίνει και διαλέγεται και τοποθετείται!

Μέχρι τότε «μοναχικοί καβαλάρηδες» μιας πορείας γεμάτης αγώνων κατ αυτούς και γεμάτης λαθών κατά τους άλλους !

Όλα αυτά, στη σκιά της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με την ισχυροποίηση του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης από τον Καλλικράτη, συνεχίστηκε με τον Νόμο «Κλεισθένης» και ολοκληρώθηκε με την «εργαλειοποίηση» της απλής αναλογικής.

Ο πρόσφατος νόμος της νέας κυβέρνησης δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από το να πιστοποιήσει τον θάνατο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν μια τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία της έννοιας «Δήμος» και μάλιστα στην Ελλάδα!

Την αποκατάσταση του κύρους και της εκτίμησης που δικαιούται και πρέπει να έχει στη «κοινή γνώμη» η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σήμερα και αυτό δεν απασχολεί κανέναν!

Ας λυθεί λοιπόν το θέμα της καθαριότητας στη πόλη για να μπούμε στα σοβαρά.

Εκεί που θα κριθεί και η νέα Δημοτική Αρχή!

 

Γιώργος Μπαλτάς
Ηλιούπολη 7 Οκτωβρίου 2019
 

Προβλήθηκε 926 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...