Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου
 
Πού πάνε τα ρέματα;
 
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 12.00
Έδρα Περιφέρειας Αττικής, Λεωφ. Συγγρού 15-17, 6ος όροφος, Αίθ. Οικονομικής Επιτροπής
 
Αθήνα 14.10.2019
 
Η Περιφερειακή Παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και οι σύλλογοι «ΡΟΗ - Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων» και «ΚΙ.Π.Η. - Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης», σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής, Λεωφ. Συγγρού 15-17, ώρα 12:00, με θέμα:
 
 «Που πάνε τα ρέματα ; Το μέλλον των ρεμάτων της Αττικής μετά την άρνηση οικολογικής τους διαχείρισης από την Πολιτεία τα τελευταία χρόνια και την υιοθέτηση ρεματοκτόνων πολιτικών»
 
Με τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής και τη συνεχή ανοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ως προς τα ήδη εγκεκριμένα ή προς έγκριση έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, σε συνδυασμό με την απόρριψη της πρότασης οικολογικής διαχείρισης των ρεμάτων από την Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και τις περιβαλλοντοκτόνες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την διαχείρισή τους, τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Πολιτείας ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και, επειγόντως, το θέμα του μέλλοντος των ρεμάτων και συνεπώς του περιβάλλοντος, του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής στην Αττική.
 
- Πως συνδυάζεται η ολοσχερής καταστροφή των ρεματικών οικότοπων με τις οδηγίες της Ε.Ε. και τα αντίστοιχα νομοθετήματα στην Ελλάδα, ως προς τη διαχείριση της πλημμύρας, τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;
 
- Πως συνδυάζεται η χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης από μέρους της Ε.Ε. όταν αυτά επαυξάνουν τον πλημμυρικό κίνδυνο και επιδοτούν την κλιματική αλλαγή;
 
- Για ποιο λόγο η Πολιτεία αρνείται πεισματικά την υιοθέτηση μεθόδων διαχείρισης των ρεμάτων, όπως η φυσική μηχανική – ή οικομηχανική – που προσφέρουν ταυτόχρονα αντιπλημμυρική θωράκιση και τρόπους αναχαίτησης της κλιματικής κρίσης;
 
- Διασφαλίζεται άραγε η ποιότητα ζωής του πολίτη ή τα τσιμέντα «καλά κρατούν»;
 
 Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν οι Χριστίνα Φίλιππα και Μαρτίνος Γκαίτλιχ, Πρόεδρος και Ταμίας του συλλόγου «ΡΟΗ - Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων», η Ευαγγελία Δημητρίου Γραμματέας του συλλόγου «ΚΙ.Π.Η. - Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης» και, εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», ο Γιώργος Δημητρίου, επικεφαλής της Παράταξης και ο Ευάγγελος Σπινθάκης, πολιτικός επιστήμονας.
 
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», Γιάννης Ευσταθίου.
 
ΡΟΗ – Πολίτες υπέρ των ΡEΜΑΤΩΝ
ΚΙ.Π.Η. – Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
Πληρ. : 6972911008, 6972246035, 6944683652
 
--
      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      kin.pol.il@gmail.com
      http://www.kipi.gr

      Facebook:   Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 337 φορές

Στη φυλακή ο 44χρονος καθηγητής που φέρεται να είχε σχέση με ανήλικη μαθήτριά του

Τον δρόμο της φυλακής έδειξαν ανακρίτρια και Εισαγγελέας στον 44χρόνο καθηγητή σε σχολείο των Νοτίων Προαστίων που απολογήθηκε κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατΆ εξακολούθηση μετά από καταγγελία μητέρας ανήλικης μαθήτριάς του.

Στάθης Ψυρρόπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης: ''Η φανέλα «Πρώτα η Ηλιούπολη» και οι τελευταίες μεταγραφές''

Μετά και την τελευταία αποχώρηση του μέχρι πρότινος δημοτικού συμβούλου από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και την ανεξαρτητοποίησή του, θα μπορούσα εύκολα να επιδοθώ σε μία πρόσφατη αναδρομή.