Σοκ: Αυτοκτόνησε ο εισαγγελέας Αντώνης Λιόγας

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 16 Οκτωβρίου 2019

Σοκ έχει προκαλέσει σε δικαστικούς -και όχι μόνο- κύκλους η είδηση αυτοκτονίας του πρώην προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνη Λιόγα, μέσα στο σπίτι του.

Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός έπασχε από μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Από την υπηρεσία είχε ζητήσει και είχε πάρει αναρρωτική άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιαίτερα αγαπητός εισαγγελέας είχε ζητήσει και πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρισκόταν τα τελευταία 24ωρα στο σπίτι του. Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η είδηση ότι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο Λιόγας είχε εκλεγεί τον Οκτώβριο του 2016 προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών αντικαθιστώντας τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στην ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί για την θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας έλαβε 46 ψήφους έναντι 31 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Παντελής Στραγάλης. Τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έριξαν λευκή ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος εξέπεσε της θέσης του λόγω πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται, οτι ο δικαστικός άφησε σημείωμα με το οποίο και εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με διακριβωμένες πληροφορίες ο Λιόγας έπασχε για χρόνια από καρκίνο του ήπατος και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργείο για να αντιμετωπίσει την ασθένειά του.

Ο Λιόγας φέρεται να αυτοκτόνησε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο γιός του ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις εισαγωγής για το εισαγγελικό σώμα.

www.ereportaz.gr 

Προβλήθηκε 742 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.