Συλλαλητήριο σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 19 Οκτωβρίου 2019

Πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων στους δήμους πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ.
 
 Έχει προγραμματιστεί, συγκεκριμένα, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στις 11:00, και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
 
Μετά το συλλαλητήριο, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν το πλαίσιο των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου
 
Αιτία των αντιδράσεων είναι το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. 
 
Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων. 
 

www.newsit.gr  

Προβλήθηκε 525 φορές
Ο καιρός την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αίθριος. - Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 και στα ανατολικά έως το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.