Στις 22 Οκτωβρίου 2009, μας συγκλόνισε όλους ο αδόκητος θάνατος του αγαπημένου φίλου και συντρόφου Κώστα Κονδύλη. 'Εφυγε ξαφνικά, "ορθοπατών και ορθοβαδίζων".

Η ματιά του Κώστα έλειψε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε πολλές περιπτώσεις η παρέμβασή του στάθηκε κρίσιμη για τα συμφέροντα των κατοίκων της Ηλιούπολης και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Μαχητικός, βροντόφωνος, ενημερωμένος κάνοντας καθημερινά σχεδόν επίσκεψη στις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και πάντα γελαστός.

Γεννήθηκε το 1958 στο Βουτσαρά (Ζαΐμη) της επαρχίας Μεγαλόπολης του Νομού Αρκαδίας. Η οικογένεια του πήρε ενεργά μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους ξένους κατακτητές .

Το 1967 μαζί ο Κώστας με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη την οποία αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του. Ανήσυχο πνεύμα, από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ.

Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Ηλιούπολη. Το 1991, μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ απο τον ενιαίο Συνασπισμό, ο Κώστας παρέμεινε στο ΣΥΝ. Συνέχισε, όπως και πριν, να πιστεύει, στην ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς,στο διάλογο και την κοινή δράση.Και αυτό το έκανε πράξη, με την στάση στην προάσπιση της δημόσιας- δημοτικής περιουσίας και των ελεύθερων χώρων στο Δήμο Ηλιούπολης, με τις ενωτικές του προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και το κοινωνικό κίνημα.

Στο κορυφαίο αυτό θέμα για την πόλη, κράτησε συνεπή και ανυποχώρητη στάση "πατώντας στα χνάρια της πολιτικής" που χάραξε και υπηρέτησε αταλάντευτα ο αείμνηστος Δήμαρχος Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής (1979- 1990).

Η ενασχόληση του με τα Δημοτικά πράγματα ξεκίνησε το 1984 όταν εξελέγη γραμματέας του 5ου Συνοικιακού Συμβουλίου Ηλιούπολης με την παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας».

Το 2002 και το 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηλίου – πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», εκλεγμένος και τις δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος.

Ήταν παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Στέλλα Μήτσιου και έκαναν δύο θαυμάσια παιδιά, τον Αποστόλη και την Αφροδίτη που πρωταγωνιστούν στη ζωή της πόλης με τις επιστημονικές , επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές ενασχολήσεις τους.

Ο Αποστόλης είναι ήδη εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 10.30
στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου
τιμούμε τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου Κώστα με την παρουσία μας στο μνημόσυνο που παραθέτει η οικογένεια του.

ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 860 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.