Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179, που «θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων».

Με την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία Τρίτη-Τετάρτη και την νέα 24ωρη την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του ν/σ στην Βουλή, η πόλη μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια για τη δημόσια υγεία και καθαριότητα.

 

Η νέα Διοίκηση ανέλαβε από τις 2 Σεπτέμβρη να διαχειριστεί μια πολύ άσχημη κατάσταση και έχει ήδη δημόσια διατυπώσει, ότι:

 
«Σχεδιάζει τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό σε συνεργασία με τους εργαζομένους και την αναδιοργάνωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου και δεν εξετάζει λύσεις εκχώρησής τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

 
Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνουμε την λήψη απόφασης σχετικά με το άρθρο 179, που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τ.Α.


Την στιγμή αυτή ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών, αποτελεί τεράστια ευθύνη ειδικά στους ώμους των εργαζομένων, αφού πρέπει η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων, η επαγγελματική απόδοση, ο συντονισμός μεταξύ διευθύνσεων, στην πράξη να παράγει ορατό στον Δημότη αποτέλεσμα και να απομακρύνεται έτσι η εύκολη επίκληση της αξίας των Ιδιωτικών Υπηρεσιών.

Όμως, έλλειψη αποκομιδής απορριμμάτων για 3 ημέρες ισοδυναμούν με σοβαρή κατάσταση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Συστήνουμε στους κατοίκους της πόλης μας να διαχειριστούν με κατανόηση και υπευθυνότητα την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να αποφύγουν να αποθέσουν απορρίμματα και ιδιαίτερα οργανικά στους κάδους της πόλης, για την περίοδο των 3 αυτών ημερών. Η διατήρησή τους σε ασφαλή χώρο του σπιτιού (βεράντες, μπαλκόνια, κλπ) θα διευκολύνει προσωρινά την γενικότερη διαχείριση του προβλήματος.Η Υπηρεσία μας τοποθέτησε προσωρινά μέχρι την Παρασκευή, σε κατάλληλα σημεία της πόλης ανοιχτά κοντέινερ, για απόθεση απορριμμάτων από τους Δημότες.

Συγκεκριμένα τρία ανοιχτά κοντέινερ στο οικόπεδο της Πλατείας Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ), άλλα δύο στο τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου και επίσης δύο στο οικόπεδο επί της Εθνάρχου Μακαρίου και Ζολώτα.

Το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία είναι δημοκρατικό δεδομένο, όπως φυσικά και το δικαίωμα των πολιτών για πόλη ασφαλή και καθαρή.

 

 

21/10/2019

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης  

 

Προβλήθηκε 128 φορές

Κι.Π.Η.: ''Καταγγελία πολιτών για τη δόμηση ναού, σε δημόσια, δασική περιοχή του Υμηττού''

Στη δημόσια δασική περιοχή του Υμηττού, στη Ζώνη Προστασίας Β του Προεδρικού Διατάγματος ΦΕΚ 544/Δ/1978, στα όρια της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 -Αισθητικό δάσος Καισαριανής– Λίμνη Βουλιαγμένης» (GR3000006), Τόπου Κοινοτικής Σημασίας SCI, βρίσκεται, περίπου από το 1950, το παλιό γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που ανήκει στη Μητρόπολη Αθηνών

Γαβριήλ Αραμπατζή - ''Η Πόλη που θέλω'' : Άλλα συζητήσαμε, αλλά ψηφίσαμε και άλλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Η 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το έτος 2018, η οποιαδήποτε αναμόρφωση πρέπει να οφείλεται σε ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά και σε μειώσεις κονδυλίων λόγω μη εκτέλεσης του αρχικού σχεδιασμού (προϋπολογισμού) που αφορά τις υπηρεσίες του δήμου.