Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179, που «θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων».

Με την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία Τρίτη-Τετάρτη και την νέα 24ωρη την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του ν/σ στην Βουλή, η πόλη μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια για τη δημόσια υγεία και καθαριότητα.

 

Η νέα Διοίκηση ανέλαβε από τις 2 Σεπτέμβρη να διαχειριστεί μια πολύ άσχημη κατάσταση και έχει ήδη δημόσια διατυπώσει, ότι:

 
«Σχεδιάζει τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό σε συνεργασία με τους εργαζομένους και την αναδιοργάνωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου και δεν εξετάζει λύσεις εκχώρησής τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

 
Επίσης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνουμε την λήψη απόφασης σχετικά με το άρθρο 179, που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τ.Α.


Την στιγμή αυτή ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών, αποτελεί τεράστια ευθύνη ειδικά στους ώμους των εργαζομένων, αφού πρέπει η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων, η επαγγελματική απόδοση, ο συντονισμός μεταξύ διευθύνσεων, στην πράξη να παράγει ορατό στον Δημότη αποτέλεσμα και να απομακρύνεται έτσι η εύκολη επίκληση της αξίας των Ιδιωτικών Υπηρεσιών.

Όμως, έλλειψη αποκομιδής απορριμμάτων για 3 ημέρες ισοδυναμούν με σοβαρή κατάσταση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Συστήνουμε στους κατοίκους της πόλης μας να διαχειριστούν με κατανόηση και υπευθυνότητα την κρίσιμη αυτή κατάσταση και να αποφύγουν να αποθέσουν απορρίμματα και ιδιαίτερα οργανικά στους κάδους της πόλης, για την περίοδο των 3 αυτών ημερών. Η διατήρησή τους σε ασφαλή χώρο του σπιτιού (βεράντες, μπαλκόνια, κλπ) θα διευκολύνει προσωρινά την γενικότερη διαχείριση του προβλήματος.Η Υπηρεσία μας τοποθέτησε προσωρινά μέχρι την Παρασκευή, σε κατάλληλα σημεία της πόλης ανοιχτά κοντέινερ, για απόθεση απορριμμάτων από τους Δημότες.

Συγκεκριμένα τρία ανοιχτά κοντέινερ στο οικόπεδο της Πλατείας Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ), άλλα δύο στο τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου και επίσης δύο στο οικόπεδο επί της Εθνάρχου Μακαρίου και Ζολώτα.

Το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία είναι δημοκρατικό δεδομένο, όπως φυσικά και το δικαίωμα των πολιτών για πόλη ασφαλή και καθαρή.

 

 

21/10/2019

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης  

 

Προβλήθηκε 186 φορές

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σΆ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, ώστε να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.