Σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, παρέστη και συμπροσευχήθηκε μαζί μας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ο Υπουργός Εξωτερικών της πατρίδος μας Νικόλαος Δένδιας.

Στο ναό συμπροσευχήθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως Ιωάννης Πούλος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και ο πολιτευτής στην Περιφέρεια Ευάγγελος Κοκώσης

Στο ναό τελέστηκε 9ήμερο μνημόσυνο για τη θυγατέρα Τσβετάνκα, τον γαμπρό Ιβάϊλο και τους συμπέθερους Ίσκρα και Δαβίδ, της βουλγαρικής καταγωγής οικονομικής μετανάστριας στην Ελλάδα, εθελόντριας συνεργάτιδας του ναού μας Ντένκας Κωνσταντίνοβα.

Οι τέσσερεις έπεσαν νεκροί, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, σε οικογενειακό δείπνο μέσα στο σπίτι τους, από το όπλο γείτονα τους, ψυχοπαθή κατά τις ειδήσεις, στο τόπο της δικής τους μετανάστευσης, το Σικάγο των Η.Π.Α..

Ο ίδιος, αμέσως μετά την δολοφονία των τεσσάρων, ανέβηκε και σε άλλο όροφο και τραυμάτισε βαριά ακόμη μία ένοικο της πολυκατοικίας.

Η Θεία λειτουργία, τελέσθηκε από μόνον τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου.

Οι υπόλοιποι εφημέριοι, εκτός του πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μεταξά που τέλεσε την Β΄ λειτουργία, σε διακονία απεσταλμένοι, εξυπηρέτησαν κενά και αντικαταστάσεις ως εξής: ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια στον Εσταυρωμένο Κολοκυνθούς, ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός στον άγιο Νικόλαο νήσου Σπετσών, ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης στην Ανάσταση Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης στον άγιο Παντελεήμονα Βουλιαγμένης.

Στο μνημόσυνο των τεσσάρων δολοφονημένων, καθώς και του παλαιού επιτρόπου του ναού Αθανασίου Δημόπουλου, έλαβε μέρος και ο πολιός πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης, επί προεδρίας του οποίου στο ναό, υπήρξε επίτροπος ο εκλιπών.

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ στο κήρυγμα του, σε ένα συνδυασμό της ευαγγελικής και αποστολικής περικοπής αναφέρθηκε στην αιτία του κακού.

Είπε χαρακτηριστικά ότι δύο φορές τον χρόνο διαβάζουμε Κυριακή, περικοπές που αναφέρονται στον δαιμονισμένο των Γαδαρηνών και αυτό το έβαλαν σοφά οι πατέρες μας για να μας προτείνουν να μην μιμούμαστε τους Γαδαρηνούς που έδειξαν τον Χριστό από την πόλη τους.

Σημείωσε ότι ο Γαλλικός διαφωτισμός και τα παιδιά του, Κεμαλισμός, Κομουνισμός και Ναζισμός προσπάθησαν με γενοκτονίες να πνίξουν τον Χριστό στην Μεσόγειο, αλλά απέτυχαν.

Και συνέχισε λέγοντας ότι όπου δεν υπάρχει Χριστός, ο άνθρωπος γίνεται εγκληματίας όπως ο δολοφόνος των τεσσάρων Βουλγάρων αδελφών μας, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο απόστολος Παύλος μιλώντας προς τους Γαλάτες από την σημερινή περικοπή, μας δείχνει πως θα πρέπει να είμαστε, για να έχουμε μαζί μας τον Χριστό.

Καλωσόρισε τέλος τον Υπουργό, στον πρώτο μετά την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του εκκλησιασμό στον ναό μας, και του ευχήθηκε δύναμη και να αποκτήσει από υπουργίας του και μετά η χώρα μας, κοινή και μόνιμη εξωτερική πολιτική «γιατί το να χάνουμε είναι εύκολο, το να κρατάμε όσα πήραμε είναι δύσκολο» και κατέληξε λέγοντας «και επειδή είσαστε βουλευτής της περιφερείας μας,

Σας ευχόμαστε να μην ξεχάσετε στο Υπουργείο ότι υπάρχει η νότια Αθήνα και να βλέπετε τα προβλήματα μας σε γενικό επίπεδο αλλά και ιδιωτικό, αφού πολλές φορές οι άνθρωποι αυτό το βουλευτής, το κατανοούμε ως βολευτής και χτυπάμε τις πόρτες Σας και ζητάμε βοήθεια.

Όταν αυτή η βοήθεια είναι θεμιτή και άξια και μπορείτε να το κάνετε, να το κάνετε, για τους ανθρώπους της περιοχής η οποία Σας εξέλεξε».

 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Προβλήθηκε 466 φορές

Παρέμβαση στις 8 Ιούλη για την έγκαιρη διάγνωση μαθητών με μαθησιακές ανάγκες -ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

Παρέμβαση στο 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Α΄ Αθήνας (Υμηττού 219) την Τετάρτη 8 Ιούλη στις 13.30.

Βολές Αθανασίου κατά Πανταζόπουλου για την παραχώρηση δημοτικών υποδομών

''Παραχωρούν δημοτικές υποδομές για ευτελή ποσά σε ιδιώτες, την ώρα που ο ΠΑΟΔΗΛ ματώνει οικονομικά'' καταγγέλει τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Η πόλη που θέλω" Θανάσης Αθανασίου.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης: ''Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η στέγαση των νηπίων της Πόλης μας''

Ο Δήμος Ηλιούπολης πέρυσι τον Ιούνιο δεσμεύτηκε εγγράφως, ότι αν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού παραχωρήσουν - για Μία και μόνο χρονιά - χώρο (πράγμα που έγινε) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση 2 αιθουσών Νηπιαγωγείου, φέτος με την λήξη του έτους θα είχε μεριμνήσει για την προμήθεια και εγκατάσταση στην Βαλτετσίου 2 προκάτ αιθουσών.

Κώστας Σεφτελής: Πολλές ζημιές από βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές.

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας παρέμειναν κλειστές, εφαρμόζοντας ο Δήμος τα περιοριστικά μέτρα στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών από βανδαλισμούς και παραβιάσεις στις περιφράξεις και στις εισόδους σε αυτές.

''Η Πόλη που θέλω''- Α.Καραχάλιου: Επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των σχολείων

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ. Αλεξάνδρα Καραχάλιου ,με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές και βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, επισημαίνει με ανάρτησή της την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των σχολικών αλλά και των υπολοίπων αθλητικών και δημοτικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: '' Ανακοίνωση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης''

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα