Σας ενημερώνουμε ότι, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 145/30-09-2019, παρατάθηκε έως 31-12-2019 ο Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ Α’ 73/17-05-2019) περί ρύθμισης οφειλών.

Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29-11-2019, σε έως 100 δόσεις,
ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν ποσοστό απαλλαγής από 100 % έως 50 % από τις κατά ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλεχθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι :

α) Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, αναστέλλονται άμεσα τυχόν αναγκαστικά μέτρα που είχαν ξεκινήσει εις βάρος των οφειλετών ( με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του άρθρου αυτού).

β) Στις ευνοϊκές διατάξεις μπορούν να συμπεριληφθούν και οφειλές που τελούν σε αναστολή, οφειλές που είναι σε ρύθμιση (εφόσον κρίνει ο οφειλέτης ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα), καθώς και οφειλές που εκκρεμούν ενώπιον δικαστηρίων ή ενώπιον της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

γ) Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν υποβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο δηλώσεις στο Τμήμα Εσόδων και εφόσον επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση βάσει του Ν. 4611/2019 , πρέπει να τις υποβάλουν άμεσα, προκειμένου να προσδιορισθεί το ποσό οφειλής τους και στη συνέχεια να βεβαιωθεί ταμειακά έως 29-11-2019.

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

- Τις δηλώσεις για την καταβολή του τέλους (0,5 %) επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τέλους παρεπιδημούντων, βάσει των δηλώσεων ΦΠΑ, ειδικότερα για τα έτη 2017 και 2018.

- Τις δηλώσεις μεταβολής ακινήτων που υπόκεινται σε ΤΑΠ, ΔΤ και ΔΦ, είτε πρόκειται για διαφορά της δηλωθείσας επιφάνειας του ακινήτου, είτε πρόκειται για μεταβολή στην κατάσταση ηλεκτροδότησης (διακοπή ή επανασύνδεση ή αρχική ηλεκτροδότηση κλπ).

Οι ανωτέρω περιπτώσεις, αν δεν υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα. 

Προβλήθηκε 358 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.