Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, από του χρόνου, το 2020, αριθμό φορολογικού μητρώου θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία και όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση όλων των πολιτών της χώρας με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και να γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες, οι οποίες σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τέλος, θα δημιουργηθεί ένα υπερ-υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου στο οποίο θα μεταφερθούν τα υπολογιστικά συστήματα 17 υπουργείων ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα.

www.dikaiologitika.gr 

Προβλήθηκε 592 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.