YΠOMNHMA

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Aρ. Πρωτ.20717/29.10.2019

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Όπως σας είναι γνωστό, εδώ και 2 χρόνια έχει καταργηθεί για μια σειρά λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στο σύνολο του βουνού.

Στην δασική περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί μια σειρά αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες που αναιρούν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της Β’ Ζώνης προστασίας Υμηττού. Συγκεκριμένα, χτίζεται μια νέα εκκλησία στην ίδια θέση που υπήρχε το παραδοσιακό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο υφίσταται ακόμη εντός της νέας εκκλησίας!

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:

1.Να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, τόσο στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

2.Να σφραγιστεί η είσοδος της νέας εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, μέχρις ότου κατεδαφιστεί οριστικά. Να μηνυθούν από τον Δήμο Ηλιούπολης οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση δημόσιας δασικής γης και αυθαίρετης δόμησης.

3.Να επανέλθει άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση ο περιβάλλων χώρος τόσο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία όσο και του γειτονικού αυθαίρετου κτίσματος (Περιβαλλοντικού Κέντρου).

4. Να φυτευτεί και να επανέλθει στην προηγούμενη φυσική κατάσταση ο γειτονικός δασικός χώρος που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο πάρκιν.

5. Να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων από τον υφιστάμενο δασικό δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία και να ανοίγει η πόρτα εισόδου επί της οδού Μαραθωνομάχων μόνο σε ειδικές συνθήκες (πυροσβεστικά οχήματα κ.ά).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
(ακολουθούν 60 υπογραφές)

 

Προβλήθηκε 284 φορές

O KΗΝΣΩΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Είναι δυνατόν να κρίνεις ένα βιβλίο χωρίς να το διαβάσεις; Να κατακρίνεις ένα βιβλίο, έχοντας διαβάσει μόνο το οπισθόφυλλό του; Καθένας θα απαντούσε πως είναι αδύνατον. Να, όμως, που ο φωτεινός παντογνώστης κ. Παντελής Μπουκάλας τα κατάφερε.

H ''Δανάη του Πολυτεχνείου'' (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με βαθιά θλίψη αποχαιρετά την συναγωνίστρια Δανάη Μωραΐτου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, 11 Νοέμβρη 2019, σε ηλικία 96 ετών. Η Δανάη Μωραΐτου ή αλλιώς η ''Δανάη του Πολυτεχνείου'', όπως έμεινε γνωστή στα χρόνια της Κατοχής, γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου του 1923 στην Αθήνα.

25 Νοεμβρίου 1942 - Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και η σημασία της.  (του Περικλή Καπετανόπουλου)

Είναι γεγονός, ότι τις δεκαετίες που πέρασαν, έχουν γραφεί πολλά για την στρατιωτική σημασία της επιχείρησης του Γοργοπόταμου. Με την απόσταση των 77 χρόνων που μας χωρίζουν από την κοινή επιχείρηση των ανταρτών του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και των Βρετανών με τον συνταγματάρχη Ε.Μάγιερς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένα είναι βέβαιο

''Οι Μύγες'' (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Μύγες οι κοινές ή αλλιώς οικιακές (Muscae domesticae) είναι τα ενοχλητικά δίπτερα έντομα, με τα οποία είμαστε καταδικασμένοι να συμβιώνουμε. Αναπαράγονται με ευκολία λόγω της ικανότητάς τους να τοποθετούν τα αυγά τους πάνω σε υλικά που αποσυντίθενται και λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους.