YΠOMNHMA

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Aρ. Πρωτ.20717/29.10.2019

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Όπως σας είναι γνωστό, εδώ και 2 χρόνια έχει καταργηθεί για μια σειρά λόγους από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού και υπάρχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στο σύνολο του βουνού.

Στην δασική περιοχή του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί μια σειρά αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες που αναιρούν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της Β’ Ζώνης προστασίας Υμηττού. Συγκεκριμένα, χτίζεται μια νέα εκκλησία στην ίδια θέση που υπήρχε το παραδοσιακό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο υφίσταται ακόμη εντός της νέας εκκλησίας!

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε:

1.Να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, τόσο στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

2.Να σφραγιστεί η είσοδος της νέας εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, μέχρις ότου κατεδαφιστεί οριστικά. Να μηνυθούν από τον Δήμο Ηλιούπολης οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση δημόσιας δασικής γης και αυθαίρετης δόμησης.

3.Να επανέλθει άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση ο περιβάλλων χώρος τόσο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία όσο και του γειτονικού αυθαίρετου κτίσματος (Περιβαλλοντικού Κέντρου).

4. Να φυτευτεί και να επανέλθει στην προηγούμενη φυσική κατάσταση ο γειτονικός δασικός χώρος που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο πάρκιν.

5. Να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων από τον υφιστάμενο δασικό δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία και να ανοίγει η πόρτα εισόδου επί της οδού Μαραθωνομάχων μόνο σε ειδικές συνθήκες (πυροσβεστικά οχήματα κ.ά).

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
(ακολουθούν 60 υπογραφές)

 

Προβλήθηκε 1192 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...