«Πρόκειται για ένα ρατσιστικό τερατούργημα που καταργεί κάθε έννοια προστασίας των προσφύγων και του διεθνούς δικαίου» τονίζουν οι οργανωσεις που καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. - Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή
 
«Με αυτό το νομοσχέδιο που συζητιέται ήδη στις Επιτροπές της Βουλής, η κυβέρνηση της ΝΔ υιοθετεί τις αντιδραστικότερες μορφές εφαρμογής του αντιπροσφυγικού Ευρωενωσιακού οικοδομήματος, αντίστοιχες με τα στρατόπεδα - κολαστήρια του Ορμπάν στην Ουγγαρία και με τη δολοφονική πολιτική κλειστών συνόρων του Σαλβίνι στην Ιταλία. Πρόκειται για σοβαρή επιδείνωση μιας κατάστασης εξαίρεσης στοιχειωδών δικαιωμάτων που έρχεται μετά από την άρνηση πρόσβασης πολλών κατηγοριών μεταναστών και προσφύγων στην δημόσια υγεία μέσω της μη απόδοσης ΑΜΚΑ», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους και προσθέτουν:
«Αποτελεί συνέχεια της έξωσης οικογενειών προσφύγων από καταλήψεις στέγης και τη μεταφορά τους στη μέση του πουθενά σε άθλιες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο για παιδιά που μέχρι τώρα φοιτούσαν σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται επίσης για απαραίτητο συμπλήρωμα καταστολής και άρνησης δικαιωμάτων σε όλους μας, ντόπιους και πρόσφυγες μετανάστες, όπως επιχειρείται ήδη με την ανατροπή στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών με την ψήφιση και εφαρμογή συθμίσεων όπως εκείνες που προβλέπονται στο “αναπτυξιακό νομοσχέδιο”. Έρχεται μετά την οριστική ξεθεμελίωση στοιχειωδών ελευθεριών που κατοχυρώθηκαν από τους αγώνες της Μεταπολίτευσης όπως το ακαδημαϊκό άσυλο». 
«Από τη μεριά μας», καταλήγουν, «ντόπιοι και πρόσφυγες – μετανάστες έχουμε κάθε λόγο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη ρατσιστική αθλιότητα, τη γενικευμένη άρση δικαιωμάτων, τις πολιτικές της καταστολής, του νόμου και της τάξης του κ. Χρυσοχοΐδη».

www.left.gr 

Προβλήθηκε 882 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.