Συνάντηση είχαν χθες (Δευτέρα 04.11.2019) ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Μουλάς και μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Δ. Λαϊκής Αγοράς Αθηνών με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αντζινά και υπαλλήλους του Δήμου, όπου μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα.

Από την πλευρά του Δήμου ακούστηκαν παράπονα για τα σκουπίδια που μένουν πίσω μετά τη λήξη της κάθε λαϊκής αγοράς.

Ο κ. Μουλάς αναγνώρισε το πρόβλημα ενημερώνοντας ότι μοιράζονται σε όλους τακτικότητα, ανακοινώσεις που εφιστούν την προσοχή για το ωράριο και τα απορρίμματα Η μεγάλη πλειοψηφία των πωλητών έχει συμμορφωθεί..

Για το παραπάνω θέμα ενημερώθηκε ο Δήμος ότι η αρμοδιότητα για την παρακολούθηση των παραπάνω ανήκει στους Επόπτες της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών, υπηρεσία που ανήκει στην Περιφέρεια αλλά λόγω υποστελέχωσης η έλλειψης ενδιαφέροντος δεν ασχολούνται και πολύ.

Μία λύση που προτάθηκε από το Σωματείο είναι η εξής: ''Επειδή ο καθένας πωλητής έχει κάτω στο πεζοδρόμιο και έναν αριθμό, ο Δήμος να ενημερώσει αν μπορεί για τα σημεία που υπάρχουν σκουπίδια ώστε να κάνει το Σωματείο και ο Πρόεδρος συστάσεις στους ασυνείδητους πωλητές''.

Και εάν εντέλει δεν γίνει πάλι κάτι, δηλαδή αν δεν υπάρχει βελτίωση τότε να επιβληθούν πρόστιμα

Στην συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα και έγινε πρόταση για κάποιες αλλαγές δρόμων για την λαϊκή αγορά της Τρίτης στην Κάτω Ηλιούπολη και την Τέταρτη στα αστυνομικά Ηλιούπολης. Μία πρόταση που την θέλουν και οι κάτοικοι αλλά μάλλον συμφωνεί και ο δήμος.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες . Από την πλευρά του Δήμου ανεφέρθη ότι δεν γίνει ξανά.

Τέλος για τους παράνομους που πουλούν γύρω από τις λαϊκές αγορές, το Σωματείο ανέφερε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του και θα πρέπει ο Δήμος να φροντίζει να τους απομακρύνει.
 

Προβλήθηκε 1195 φορές