Δύο Κούρδοι που ήταν χαρακτηρισμένοι από την τουρκική Interpol ως άτομα «ειδικού ενδιαφέροντος» συνελήφθησαν από την Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, τα άτομα αυτά κινούνταν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου αστυνομικοί τα έκριναν ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Εκείνοι αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους οδήγησαν τελικά στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου οι δύο Κούρδοι τήρησαν αρνητική στάση απέναντι στους αστυνομικούς. Φέρονται να μην απαντούσαν στις ερωτήσεις των αστυνομικών και να μη συναινούν στη δακτυλοσκόπησή τους.
Τελικά, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της αρχής, άρνηση δακτυλοσκόπησης και απόπειρα φθοράς δημόσιας περιουσίας. Όλα τα αδικήματα αφορούν στη στάση που κράτησαν εντός του Τμήματος απέναντι στους αστυνομικούς.
Σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τις 19 Νοεμβρίου 2019. Μέχρι τότε οι δύο άντρες θα είναι ελεύθεροι.
Για τη σύλληψή τους ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, καθώς από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε λίστα της τουρκικής Interpol. Πρόκειται για άτομα, δηλαδή, που βρίσκονται υπό επιτήρηση από τις τουρκικές Αρχές. Ουσιαστικά, σε βάρος τους υπήρχε το μέτρο της αναγγελίας σε περίπτωση εντοπισμού τους στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα, όπως και στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε., τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ως πρόσωπα «ειδικού ελέγχου». Αρμόδιες πηγές τονίζουν πάντως ότι η Τουρκία έχει «παραγεμίσει» τις λίστες με τα άτομα «ειδικού ελέγχου» και έχει σχηματίσει «υπετροφικές» λίστες με υπόπτους. Έτσι, δεν σημαίνει ότι όποιος περιλαμβάνεται σε μία τέτοια λίστα είναι επικίνδυνος.  

www.topontiki.gr  

Προβλήθηκε 134 φορές

Ο Δήμος  Ελληνικού - Αργυρούπολης απομακρύνει τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς από το πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού

O Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού - Αργυρούπολης, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον Μητροπολιτικό Πόλο Αγίου Κοσμά - Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και παραλιακό μέτωπο) όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την διαχείριση και προστασία τους.

Γλυφάδα: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρήκε κλεμμένο όχημα με 2.2 κιλά κοκαΐνη

Μεσημβρινές ώρες της 20-5-2020, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), στην περιοχή της Γλυφάδας, σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο άνευ πινακίδων κυκλοφορίας, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Υπεγράφη το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΠΑΥ & ΥΠΕΝ για την αναγέννηση του Υμηττού

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης αφού καλωσόρισε τον υπουργό, τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, τους συναδέλφους του δημάρχους των 11 Δήμων που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο Προστασίας του Υμηττού, τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου και όλους τους παριστάμενους είπε:...