Τέλος σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση  στη δραματική μείωση του εισοδήματος , όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να δουλεύουν.
 
 Το μέτρο του νόμου Κατρούγκαλου οδήγησε στην εκτόξευση της μαύρης εργασίας σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, αφού αποτελούσε αντικίνητρο για ασφάλιση. 
 
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΦΕΡΕ Ο Ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
 
Τι προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση;   «Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μετά τον N. Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016, αν ως συνταξιούχοι απασχοληθούν έχουν περικοπή της σύνταξης 60% αν απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα και πλήρη περικοπή της σύνταξης αν απασχοληθούν σε φορείς γενικής κυβέρνησης. Την ίδια ποινή έχουν και αυτοί που έγιναν συνταξιούχοι πριν τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά ξεκίνησαν απασχόληση μετά το 2016», απαντά ο Δημήτρης Μπούρλος Δικηγόρος - εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ.  
 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
 
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σκοπεύει να αλλάξει το ποσοστό της μείωσης της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται, από το 60% στο 30% ή ακόμα και πιο κάτω. Το σχεδιαζόμενο μέτρο θα ψηφισθεί αρχές 2020 με το νέο ασφαλιστικό και θα έχει άμεση εφαρμογή, τόσο για τους ήδη απασχολούμενους συνταξιούχους που έχουν υποστεί την μείωση 60% από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και για τους μελλοντικούς. 
 
ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
 
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας βάζει φρένο στα σενάρια για χορήγηση προσωρινής επικουρικής σύνταξης. Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές του Υπουργείου στο Star, θα πρέπει πρώτα να εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο. Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρόβλημα θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020 και η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα και ολόκληρη. 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
 
 «Το πρόβλημα με την αναμονή στις επικουρικές συντάξεις θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020. Η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα ολόκληρη» τόνισαν οι ίδιες πηγές.
 

www.star.gr. 

Προβλήθηκε 134 φορές
Τελευταία ευκαιρία για τα πλασματικά έτη: Το κόστος εξαγοράς - Ποιους αφορά

Τελευταία ευκαιρία για φτηνά πλασµατικά έτη έχουν τώρα 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που µπορούν να εξαγοράσουν µέχρι και 12 χρόνια, ώστε να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 67 έτη την επόµενη 5ετία.

Πόσο αλλάζουν μισθοί και συντάξεις από την 1-1-2020

Νέα φορολογική κλίμακα για τη φορολόγηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. Με τη νέα κλίμακα επέρχεται μείωση του φορολογικού βάρους για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Εφορία: Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Νέα ευκαιρία σε χιλιάδες φορολογούμενους για ρυθμίσουν χρέη στην εφορία. Πρόκειται για όσους έχασαν τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων ή τις πάγιες. Η ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση μπορεί να γίνει μια φορά κι όποιος την ξαναχάσει… χάθηκε. Θα ρυθμιστεί το υπόλοιπο που έχει μείνει απλήρωτο. Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο