Τέλος σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση  στη δραματική μείωση του εισοδήματος , όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να δουλεύουν.
 
 Το μέτρο του νόμου Κατρούγκαλου οδήγησε στην εκτόξευση της μαύρης εργασίας σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, αφού αποτελούσε αντικίνητρο για ασφάλιση. 
 
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΦΕΡΕ Ο Ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
 
Τι προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση;   «Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μετά τον N. Κατρούγκαλου, δηλαδή μετά τις 13 Μαΐου 2016, αν ως συνταξιούχοι απασχοληθούν έχουν περικοπή της σύνταξης 60% αν απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα και πλήρη περικοπή της σύνταξης αν απασχοληθούν σε φορείς γενικής κυβέρνησης. Την ίδια ποινή έχουν και αυτοί που έγιναν συνταξιούχοι πριν τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά ξεκίνησαν απασχόληση μετά το 2016», απαντά ο Δημήτρης Μπούρλος Δικηγόρος - εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ.  
 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
 
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σκοπεύει να αλλάξει το ποσοστό της μείωσης της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται, από το 60% στο 30% ή ακόμα και πιο κάτω. Το σχεδιαζόμενο μέτρο θα ψηφισθεί αρχές 2020 με το νέο ασφαλιστικό και θα έχει άμεση εφαρμογή, τόσο για τους ήδη απασχολούμενους συνταξιούχους που έχουν υποστεί την μείωση 60% από τον νόμο Κατρούγκαλου όσο και για τους μελλοντικούς. 
 
ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
 
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας βάζει φρένο στα σενάρια για χορήγηση προσωρινής επικουρικής σύνταξης. Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές του Υπουργείου στο Star, θα πρέπει πρώτα να εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο. Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρόβλημα θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020 και η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα και ολόκληρη. 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
 
 «Το πρόβλημα με την αναμονή στις επικουρικές συντάξεις θα λυθεί με την ψηφιοποίηση του συστήματος που ξεκινά τον Ιούνιο του 2020. Η σύνταξη θα καταβάλλεται άμεσα ολόκληρη» τόνισαν οι ίδιες πηγές.
 

www.star.gr. 

Προβλήθηκε 246 φορές
Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω ΚΕΠ - 235.000 δικαιούχοι (διαδικασία δικαιολογητικά)

Ειδικότερα από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στα ΚΕΠ όλης της χώρας οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής.

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί με επιδότηση για μειωμένο ωράριο

Μισθούς για μειωμένη απασχόληση, που όμως θα επιδοτούνται από έναν νέο μηχανισμό αναπλήρωσης των απωλειών, θα έχουν από 15 Ιουνίου μέχρι και 15 Οκτωβρίου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα...

Έτσι θα λειτουργήσει το πρόγραμμα ''ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ'' για εργαζόμενους και εργοδότες -  Αναλυτικά παραδείγματα.

Το σχέδιο ''ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ'' μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου. Οι πέντε άξονες που έχει θέσει η κυβέρνηση. Ποιοι εργοδότες και ποιοι εργαζόμενοι θα ενταχθούν.

Τι ισχύει για την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάϊο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ποσού 534 ευρώ για τον Μάιο 2020 είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, κατά τον Μάιο 2020, με εντολή δημόσιας αρχής.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει λόγω κορωνοϊού (δικαιούχοι - αιτήσεις)

Την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού (2019-2020) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού...

Εφιαλτικό εξάμηνο για την ανεργία

Tα στοιχεία για τις Ροές Μισθωτής Απασχόλησης στον Ιδιωτικό Τομέα για τον Μάρτιο 2020, του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη, ενώ αναμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου, αναδεικνύουν έξι κρίσιμα μηνύματα...