Απόσπασμα
από το πρακτικό της 5ης συνεδρίασης
της νέας δημοτικής περιόδου
του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Σήμερα 14 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης...

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 295/2019

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Πρόταση ίδρυσης νέων Τομέων στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα που αφορά στην πρόταση ίδρυσης νέων Τομέων στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, εκτός ημερησίας διατάξεως.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργάκης, που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το υπ’ αριθ. πρωτ. 21686/8.11.2019 έγγραφο του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, το οποίο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Θα θέλαμε την συμπαράστασή σας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στο σχολείο μας δύο νέοι τομείς το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στους τομείς «Διοίκησης και Οικονομίας» και «Ναυτιλιακών επαγγελμάτων» στην Β΄ τάξη.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι είχαμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά λόγω αλλαγών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν πρόλαβαν να εγκριθούν οι τομείς που ζητήσαμε να λειτουργήσουν.

Γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα την εισήγησή τους για τους νέους τομείς και νέες ειδικότητες που προτείνουν να λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ αρμοδιότητάς τους το επόμενο σχολικό έτος. Οι Τομείς «Διοίκησης και Οικονομίας» και «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» δε λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή και θα δώσουν δυνατότητες επιλογών στους μαθητές της πόλης μας για τομείς στους οποίους η αγορά εργασίας έχει μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων πτυχιούχων.

Στο σχολείο υπάρχουν τόσο πλήρης εργαστηριακή υποδομή όσο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε τη θετική εισήγησή σας άμεσα, αν είναι δυνατόν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προλάβουμε τις προθεσμίες και να καταθέσουμε αίτημα λειτουργίας των παραπάνω τομέων.

Μετά από διαλογική συζήτηση που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά,

Το Δημοτικό Συμβούλιο
αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65, 66, 67, 68, 69 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006

Ομόφωνα αποφασίζει

1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος

2. Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του ως προς την ίδρυση δύο νέων Τομέων, το σχολικό έτος 2020 – 2021 στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στον τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας» και στον τομέα «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» στην Β΄ τάξη, αφενός γιατί υπάρχει πλήρης εργαστηριακή υποδομή και αφετέρου το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επίσης οι τομείς Διοίκησης - Οικονομίας και Ναυτιλιακών επαγγελμάτων δεν λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 295/2019 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο. 

Προβλήθηκε 684 φορές