Όλοι οι γονείς του 4ου Δημοτικού Ηλιούπολης  στηρίζουμε  την προσπάθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
ΠΡΟΣ
• ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
• ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
• ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
• ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 
4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 10 Νοέμβρη 2019
 
Με το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε ως γονείς και θέτουμε υπόψη του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών την αγωνία μας για την άμεση διευθέτηση προβλημάτων του σχολείου μας με σκοπό, αφενός μεν την εύρυθμη λειτουργία του, αφετέρου δε την ασφάλεια διδασκόντων και μαθητών:
 
1. Γυμναστήριο: ο σοβάς στην οροφή του γυμναστηρίου έχει υποστεί ζημιές λόγω υγρασίας με σοβαρό ενδεχόμενο την κατάρρευσή του με σοβαρές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σχετική μελέτη αποκατάστασης έχει εκπονηθεί και κατατεθεί υπόψη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου από γονέα αρχιτέκτονα μηχανικό.
 
2. Τοποθέτηση διαχωριστικού ανάμεσα σε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Η απουσία του έχει ως συνέπεια την παρουσία αγνώστων στην οροφή του, οι οποίοι συχνά αφήνουν πάσης φύσης απορρίμματα που βουλώνουν τις απορροές του νερού της βροχής με συνέπεια το πρώτο αναφερόμενο πρόβλημα, έχουν πρόσβαση στο προαύλιο του σχολείου και πολύ συχνά αφήνουν και εκεί κάθε είδους απορρίμματα και σπασμένα γυαλιά και χρησιμοποιούν ως χώρο έκφρασης με γκραφίτι ομάδων την πρόσοψη του κτιρίου στην Σοφοκλή Βενιζέλου. 
 
3. Καθαριότητα σχολείου. Η πλημμελής καθαριότητα από τις υπάρχουσες καθαρίστριες, θεωρούμε ότι απαιτεί τοποθέτηση προσωπικού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
 
4. Ολισθηρότητα προαυλίου. Απαιτείται αντικατάσταση ή ειδική επιδιόρθωση γιατί είναι συχνά τα περιστατικά τραυματισμών των μαθητών εξαιτίας της ολισθηρότητάς του.
 
5. Αντικατάσταση/επιδιόρθωση των κουφωμάτων των παραθύρων των τάξεων κυρίως του 1ου ορόφου γιατί είναι συχνές οι περιπτώσεις εισόδου νερού σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης και μεγάλος ο κίνδυνος να καταστραφούν εντός σχολικού ωραρίου σε περίπτωση σεισμού.
 
6. Επιδιόρθωση/Αντικατάσταση των πλακών του πεζοδρομίου εξωτερικά του χώρου το σχολείου, καθώς είναι συχνά τα ατυχήματα διδασκόντων, μαθητών και γονέων κατά την πρόσβασή τους στο σχολείο, μετά την καταλληλότητα των δέντρων που από ό,τι φαίνεται προκαλούν το πρόβλημα. 
 
7. Απομάκρυνση του χαλασμένου βυθιζόμενου κάδου απορριμμάτων ο οποίος αποτελεί μόνιμη εστία μόλυνσης.
 
8. Παρουσία Τροχονόμου ει δυνατόν από τη Δημοτική Αστυνομία το πρωί στην προσέλευση και το απόγευμα στην αποχώρηση στις προσβάσεις επί της Σοφοκλή Βενιζέλου. Να σημειωθεί ότι ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου λειτουργεί σε σχολεία που δεν γειτνιάζουν καν με μεγάλες λεωφόρους.
 
9. Πλήρη αντισεισμικό έλεγχο η ανάγκη του οποίου αναδεικνύεται από τη συχνή σεισμική δραστηριότητα. 
 
Τα αναφερόμενα προβλήματα έχουν τεθεί επανειλημμένα υπόψη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου και πρόσφατα επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σχολείο μας του Αντιδήμαρχου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
 
Οι αόριστες υποσχέσεις διευθέτησης των προβλημάτων δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε ήσυχοι και απαιτούμε,  αν μη τι άλλο, την εκπόνηση και γνωστοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης για να μην βρεθούμε αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με οποιοδήποτε σοβαρό γεγονός.
 
Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας,
 
Με εκτίμηση,
 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων 
 

Προβλήθηκε 1378 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.