Η έναρξη του ιερού σαρανταλείτουργου των Χριστουγέννων, στο ναό της εκκλησιαστικής κοινότητας της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, έγινε με αρχιερατικό συλλείτουργο.

Την θεία λειτουργία τέλεσε, με την άδεια και ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο μητροπολίτης Βινίτσης και Μπάρσκι Συμεών, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μαζί του, συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Περεγιεσλάβ – Χμελνίτσκι και Βυσνέβσκι Αλέξανδρος και ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Οι Ουκρανοί αρχιερείς, γνώριμοι από εικοσαετίας με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, βρίσκονταν στην Ελλάδα, επικεφαλής ομίλου κληρικών και λαϊκών για προσκυνηματική επίσκεψη.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος άπαντες οι ουκρανοί κληρικοί και εκ των εφημερίων του ναού, οι αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Δαμασκηνός Φυλακτός και ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους της εκκλησιαστικής κοινότητας και δια των χειρών του επισκόπου Κωνσταντίου, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες. Πρώτα μιά περίτεχνος αγία Λόγχη για να επιδοθεί στον προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησιάς, μαζί με καλλιτεχνικής εκτυπώσεως προσευχητάρια στα ελληνικά, αφού ο μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, είναι φιλόλογος της ελληνικής γλώσσης. Τα δώρα ήταν συμβολικά μαζί με το αίτημα να περιλαμβάνει τον κλήρο και τον λαό της κοινότητας μας στις προσευχές του.

Στους δύο Ουκρανούς μητροπολίτες προσφέρθηκαν αγιασματικοί σταυροί και αναμνηστικές ευλογίες σε όλους.

Ακολούθησε νηστίσιμη τράπεζα στην οποία παρακάθησαν οι φιλοξενούμενοι, ο επίσκοπος Ανδρούσης και συνεργάτες του ναού μας.

Την διερμηνεία εξυπηρέτησε το μέλος της διορθοδοξου επιτροπής επικοινωνίας, της εκκλησιαστικής μας κοινότητας, Σβετλάνα Σόσκο.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Προβλήθηκε 6534 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.