Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία θρηνεί τον πρόωρο χαμό μιας μεγάλης αγωνίστριας του αναπηρικού κινήματος, της Ρούλας Λάγιου.
Η Ρούλα Λάγιου ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη, καθώς και του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Η Ρούλα Λάγιου ήταν επίσης για πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ.
Η Ρούλα Λάγιου αφήνει πίσω της μεγάλο έργο, μεγάλο αγώνα και πολλές κατακτήσεις για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το έργο της και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21.11.2019, ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Άγιος Ελευθέριος στο Αιγάλεω στο τέρμα της Οδού Παπαναστασίου. Αντί στεφάνων η οικογένεια ζητά να γίνουν καταθέσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.
 

 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Διαβητικών:

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας με οδύνη ανακοινώνει ότι σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε» από κοντά μας η Ρούλα (Σπυριδούλα) Λάγιου.
Η δική μας Ρούλα, ιδρυτικό μέλος και ψυχή του τότε Συλλόγου Νέων Ελληνικών Διαβητικών , σήμερα ΣΥ.Δ.Α., είχε δώσει άπλετο χρόνο σε βάρος της προσωπικής της ζωής αγωνιζόμενη για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής Κοινωνίας και Πολιτείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα δικαιώματα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.
Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το οδοιπορικό της Ρούλας Λάγιου στο χώρο του κινήματος των διαβητικών αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο οποίο είχε Γενική Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο. Η Ρούλα, ο άνθρωπος που βάδισε χέρι με χέρι με την Κατερίνα μας και τον Νίκο μας συναντήθηκε σήμερα τα ξημερώματα μαζί τους. Θα είσαι μέσα στις καρδιές μας και στην ψυχή μας αγαπημένη μας Ρούλα.

www.esamea.gr 

Προβλήθηκε 245 φορές

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης και την υποστήριξη των Εθελοντικών Οργανώσεων Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας...

Έρευνα σοκ: Σεξ από τα 15 και χωρίς προφυλακτικό για τα ελληνόπουλα

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας. Σύμφωνα με αυτά μειώθηκε από 86,9% σε 75,6% το ποσοστό των δεκαπεντάχρονων στην Ελλάδα που αναφέρουν ότι κάνουν χρήση προφυλακτικού.

ΕΟΠΥΥ: Τέλος ταλαιπωρίας! Με μετρητά τα γυαλιά οράσεως και οι ειδικές θεραπείες

Με ''ζεστά'' μετρητά και απευθείας στα χέρια των ασφαλισμένων θα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τα γυαλιά οράσεως και τις ειδικές θεραπείες, σύμφωνα με νέα απόφαση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019''

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 58η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηλιούπολης.