Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία θρηνεί τον πρόωρο χαμό μιας μεγάλης αγωνίστριας του αναπηρικού κινήματος, της Ρούλας Λάγιου.
Η Ρούλα Λάγιου ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη, καθώς και του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, του οποίου διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος. Η Ρούλα Λάγιου ήταν επίσης για πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου αλλά και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ.
Η Ρούλα Λάγιου αφήνει πίσω της μεγάλο έργο, μεγάλο αγώνα και πολλές κατακτήσεις για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το έργο της και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21.11.2019, ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Άγιος Ελευθέριος στο Αιγάλεω στο τέρμα της Οδού Παπαναστασίου. Αντί στεφάνων η οικογένεια ζητά να γίνουν καταθέσεις στην Κιβωτό του Κόσμου.
 

 
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Διαβητικών:

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας με οδύνη ανακοινώνει ότι σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε» από κοντά μας η Ρούλα (Σπυριδούλα) Λάγιου.
Η δική μας Ρούλα, ιδρυτικό μέλος και ψυχή του τότε Συλλόγου Νέων Ελληνικών Διαβητικών , σήμερα ΣΥ.Δ.Α., είχε δώσει άπλετο χρόνο σε βάρος της προσωπικής της ζωής αγωνιζόμενη για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής Κοινωνίας και Πολιτείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα δικαιώματα των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.
Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το οδοιπορικό της Ρούλας Λάγιου στο χώρο του κινήματος των διαβητικών αλλά και του αναπηρικού κινήματος στο οποίο είχε Γενική Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο. Η Ρούλα, ο άνθρωπος που βάδισε χέρι με χέρι με την Κατερίνα μας και τον Νίκο μας συναντήθηκε σήμερα τα ξημερώματα μαζί τους. Θα είσαι μέσα στις καρδιές μας και στην ψυχή μας αγαπημένη μας Ρούλα.

www.esamea.gr 

Προβλήθηκε 459 φορές

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος - SUNSWEET - «Αποξηραμένα Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι».

Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, έπειτα από τη διενέργεια ελέγχων για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε τρόφιμα.

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διάθεση και διακίνηση 47 καλλυντικών προϊόντων - Όλη η λίστα

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 47 καλλυντικών προϊόντων, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρείες που διακινούν αυτά τα προϊόντα στην ελληνική αγορά να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες τους.

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Λογοθεραπεία - Εργοθεραπεία: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης

Τέλος στην αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία και αναγκάζονται να περιμένουν συχνά σε ουρές, προκειμένου να εισπράττουν την αποζημίωση που καταβάλλουν στους θεραπευτές, αναμένεται να δώσει σύντομα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.