Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, όλοι οι μαθητές του πλανήτη καλούνται να διαδηλώσουν στην πόλη τους για το κλίμα.
Η παγκόσμια διοργάνωση ανήκει στον Friday For Future γνωστό πια και με τα αρχικά FFF.Στην διοργάνωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και να συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης τους και με ένα σύμβολο, να τραβήξουν μια φωτογραφία ανεβάζοντάς την στα Social Media την με τα hashtags#Fridaysforfuture#Climatestrike
Ηδη στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί αρκετές διοργανώσεις σε πολλές πόλεις:
Αθήνα: Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία Συντάγματος
Βέροια : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:00 στην Πλατεία Ωρολογίου
Θεσσαλονίκη : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 18:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
Καλαμάτα: Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
Κέρκυρα : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στον Πεζόδρομο Σπ. Σαμαρά
Λάρισα :Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία
Πειραιάς : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 16:00 στις 09/11 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ρέθυμνο : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
Σαλαμίνα : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 15:00 στην Πλατεία Ηρώων
Σέρρες: Πορεία Διαμαρτυρίας στις 14:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
Τρίκαλα: Πορεία Διαμαρτυρίας στη 13:30 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης
Χανιά : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:58 στην Αγορά Χανίων
Ζάκυνθος : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:30 στη Πλατεία Σολωμού
Οι διοργανώτές λένε για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου–Παγκόσμια Πορεία ενάντια στην Κλιματική Κρίση: Έχουμε μόνο 11 χρόνια να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την κλιματική αλλαγή.
Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις, ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.Για αυτό, η νέα γενιά και το Fridays For Future είμαστε εδώ.
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας και του κόσμου.
Από τα Χανιά μέχρι την Θεσσαλονίκη, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σύδνεϋ, από το Ναϊρόμπι μέχρι την Καλκούτα.
Την ημέρα αυτή διοργανώνονται στην Αθήνα και σε 20 άλλες ελληνικές πόλεις, πορείες και μαθητικές απεργίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας πορείας και απεργίας για την κλιματική αλλαγή.
Η Παγκόσμια αυτή Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη της Ισπανίας.
Η σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι καταλυτική για το μέλλον του πλανήτη, καθώς αναμένεται να καθορίσει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή.
Θα είμαστε στους δρόμους, για να απαιτήσουμε από όσους θα λαμβάνουν αποφάσεις στο COP25, να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες, να απονείμουν κλιματική δικαιοσύνη και να βάλουν τον πλανήτη σε πρώτη προτεραιότητα.o Fridays For Future είναι ένα παγκόσμιο αυτοοργανωμένο και αυτόνομο μαθητικό περιβαλλοντικό κίνημα που μάχεται για να αποτραπεί η κλιματική κρίση, την οποία πλέον βιώνουμε , εξασφαλίζοντας την κλιματική δικαιοσύνη.  Το κίνημα Fridays For Future δημιουργήθηκε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Το καλοκαίρι του 2018, ο IPCC δημοσιευσε μια επιστημονική μελέτη για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποδεικνύει ότι μετά το 2030, η κλιματική αλλαγή θα είναι μη αναστρέψιμη με καταστροφικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
 Τον Αύγουστο 2018, η δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από τη Σουηδία Greta Thunberg, βλέποντας την στενά χρονικά περιθώρια για δράση, καθώς και την αδράνεια των κυβερνήσεων, αρχισε να κάνει αποχή από το σχολείο κάθε Παρασκευή για ένα χρόνο.
Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, χιλιάδες μαθητές ανά την Ευρώπη και τον κόσμο ακολούθησαν το παράδειγμα της, διοργανώνοντας κάθε Παρασκευή μαθητικές αποχές, διαμαρτυρίες και πορείες.
Έτσι γεννήθηκε το Fridays For Future, ένα κίνημα που ολοένα και μεγαλώνει με κλιματικές διαμαρτυρίες και τοπικές ομάδες του κινήματος σε πάνω από 150 χώρες.Το κίνημα έφτασε  στην χώρα μας τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ξεκίνησε μια σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Με την πάροδο του χρόνου, η απήχηση του κινήματος μεγάλωσε,  οι διαστάσεις των κινητοποιήσεων και δράσεων γιγαντώθηκαν, δημιουργήθηκαν τοπικές ομάδες Fridays For Future σε όλο και περισσότερες ελληνικές πόλεις, με τοπικά παραρτήματα σε 20 πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας , με χιλιάδες έφηβους (και μη) διαδηλωτές ανά την χώρα και με τεράστια συμμετοχή στις παγκόσμιες πορείες για το κλίμα της 20ης και 27ης Σεπτεμβρίου.  
Το κίνημα Fridays For Future στην Ελλάδα κινείται σε δύο άξονες. Αρχικά, θέλουμε να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των πολιτών. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουμε διοργανώσει, όχι μόνο διαμαρτυρίες, αλλά και δράσεις καθαρισμού, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών, ανταλλαγές ρούχων και βιβλίων, συζητήσεις κλπ.
Ταυτόχρονα, ως κύριο στόχο, θέλουμε να ασκήσουμε  πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να ακούσουν την γνώμη της επιστημονικής κοινότητας και να λάβουν ενεργότερα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Τα τρία  βασικά αιτήματα του Fridays For Future , όπως καθορίστηκαν από τη Διακήρυξη της Λωζάννης, είναι:
• Να κρατηθεί η αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κάτω από 1.5 °C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
• Να εξασφαλιστεί κλιματική δικαιοσύνη και ισότητα
• Να εισακουστεί η παγκόσμια επιστημονική γνώμη
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η αδράνεια των κυβερνήσεων συνεχίζεται. Έχουμε πλέον 11 μόλις χρόνια για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή και κρίνεται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.
Σε κάθε μας διαδήλωση καλούμε όσους βρίσκονται στην εξουσία να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες και να βάλουν τον πλανήτη και το κλίμα σε πρώτη προτεραιότητα. 

www.myota.gr  

Προβλήθηκε 801 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.