Το θέμα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στις δύο πρόσφατες τοπικές συνελεύσεις, στον ¶γιο Κωνσταντίνο και το Χαλικάκη, αυτό ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έθιξαν οι κάτοικοι.

Στα τοπικά μέσα έχουν γίνει επικοί διάλογοι κάτω από φωτογραφίες με σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, γύρω από το ποιος έχει την ευθύνη, πόσο την έχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, πόσο η νέα δημοτική αρχή, πόσο οι πολίτες.

Είναι σαφές ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι να καθορίσουμε τις αναλογίες.

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η οργάνωση των αναγκών των πολιτών ενίοτε μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους.

Έτσι δεν μπορούμε παρά να δούμε με ιδιαίτερη συμπάθεια και ικανοποίηση, την προσπάθεια της συμπολίτισσάς μας, Oana Brasoveanu, προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Oana Brasoveanu αφού βαρέθηκε όλη αυτή τη στείρα αντιπαράθεση του facebook αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα με την ονομασία, «Χάρισε το (Ηλιούπολη, Αττικης)» όπου θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέει και η ίδια, σε αντικείμενα που για κάποιους είναι άχρηστα να αξιοποιηθούν από άλλους.

Μια νέα προσπάθεια, μόλις τριών ημερών, ένα πείραμα που αξίζει να δουν και να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης. Στις χώρες με υψηλή βαθμολογία στην ανακύκλωση τέτοιες κινήσεις είναι το σύνηθες και όχι η πρωτοτυπία.

Τέλος, γνωρίζουμε ότι η κίνηση αυτή δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της καθαριότητας, ούτε της ανακύκλωσης συνολικά.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δαπανώνται περίπου 2.000.000 ετησίως από τη Δήμο Ηλιούπολης για να αποθέτει απορρίμματα στη Φυλή.

Είναι πασιφανές πως η αύξηση της ανακύκλωσης θα σήμαινε άμεση μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ με συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος κάθε δημότη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και ένα φορτηγό λιγότερο στη χωματερή, είναι κέρδος για όλους.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη 

Προβλήθηκε 670 φορές

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά (μέρος Β)

ΑπΆ ότι φαίνεται η καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά, τάραξε τα νερά. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή, σαν άμεσα υπεύθυνη, τήρησε σιγή ιχθύος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'' : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου. Στόχο έχει την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων, με αφορμή και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιστολή με θέμα το σφράγισμα του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία και του νέου αυθαίρετου κτίσματος - ναού, προς αποτροπή άλλων αυθαιρεσιών.

Την Επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: *Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) *«Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό» - *Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης *Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης *Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Όμιλος (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.