Το θέμα των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης είναι το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στις δύο πρόσφατες τοπικές συνελεύσεις, στον Άγιο Κωνσταντίνο και το Χαλικάκη, αυτό ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έθιξαν οι κάτοικοι.

Στα τοπικά μέσα έχουν γίνει επικοί διάλογοι κάτω από φωτογραφίες με σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, γύρω από το ποιος έχει την ευθύνη, πόσο την έχουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, πόσο η νέα δημοτική αρχή, πόσο οι πολίτες.

Είναι σαφές ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι να καθορίσουμε τις αναλογίες.

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η οργάνωση των αναγκών των πολιτών ενίοτε μπορεί να γίνεται και από τους ίδιους.

Έτσι δεν μπορούμε παρά να δούμε με ιδιαίτερη συμπάθεια και ικανοποίηση, την προσπάθεια της συμπολίτισσάς μας, Oana Brasoveanu, προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Oana Brasoveanu αφού βαρέθηκε όλη αυτή τη στείρα αντιπαράθεση του facebook αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα με την ονομασία, «Χάρισε το (Ηλιούπολη, Αττικης)» όπου θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέει και η ίδια, σε αντικείμενα που για κάποιους είναι άχρηστα να αξιοποιηθούν από άλλους.

Μια νέα προσπάθεια, μόλις τριών ημερών, ένα πείραμα που αξίζει να δουν και να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης. Στις χώρες με υψηλή βαθμολογία στην ανακύκλωση τέτοιες κινήσεις είναι το σύνηθες και όχι η πρωτοτυπία.

Τέλος, γνωρίζουμε ότι η κίνηση αυτή δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της καθαριότητας, ούτε της ανακύκλωσης συνολικά.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή δαπανώνται περίπου 2.000.000 ετησίως από τη Δήμο Ηλιούπολης για να αποθέτει απορρίμματα στη Φυλή.

Είναι πασιφανές πως η αύξηση της ανακύκλωσης θα σήμαινε άμεση μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ με συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος κάθε δημότη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και ένα φορτηγό λιγότερο στη χωματερή, είναι κέρδος για όλους.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη 

Προβλήθηκε 765 φορές

Ευχαριστήρια επιστολή της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης προς τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

Για όλους βρίσκει λύσεις ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας. Ευχαριστήριο της Εστίας για την φιλοξενία των γραφείων τους στο κτήριο του ναού.

HELLINIKA HOAXES: ''Οι φωτογραφίες αυτές ΔΕΝ δείχνουν τον καθηγητή στην Ηλιούπολη που συνελήφθη για σχέσεις με ανήλικη''

Ισχυρισμός:Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τον συλληφθέντα τον Ιούλιο του 2020 44χρονο καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη με την ανήλικη μαθήτριά του...