Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Νοέμβρη ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Τα συλλαλητήρια διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα στο πλαίσιο του κοινού αγώνα εργαζομένων και συνταξιούχων για ενιαία, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Συλλαλητήρια έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής:
– Αθήνα: Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.
– Θεσσαλονίκη: Στις 11 π.μ. στο ¶γαλμα Βενιζέλου.
– Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
– Ηράκλειο: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Λιονταριών.
– Καρδίτσα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
– Κεφαλονιά: Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
– Λάρισα: Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
– Λευκάδα: Στις 11 π.μ. στον ¶η Μηνά
– Μυτιλήνη: Στις 11 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
– Νάουσα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία

– Χαλκίδα: Στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 154 φορές
Σε στάση εργασίας και 24ωρη απεργία προχωρούν συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ

Συγκεκριμένα, την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου 2020, οι οποίες καταβλήθηκαν νωρίτερα, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της καθορισμένης ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2020, αλλά και για λόγους διευκόλυνσης των συνταξιούχων, ο κ. Βρούτσης, σε συνεργασία με τον κ. Χάλαρη, αποφάσισαν:

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί για τους εργαζόμενους - Πίνακες - παραδείγματα

Σαρωτικές αλλαγές στους μισθούς έρχονται για δύο εκατομμύρια εργαζόμενους εντός του 2020. Μισθωτοί πλήρους και μερικής απασχόλησης επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις αλλαγές που προωθούνται σε εισφορές, κατώτατο μισθό, «μπλοκάκια», 3ετίες και κλαδικές συμβάσεις. Το ethnos.gr παρουσίασε έναν πλήρη οδηγό για όλες τις αλλαγές που έρχονται.