Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 10 λεπτών στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο πρώτος ήταν 6,4R και σημειώθηκε στις 04.58 τα ξημερώματα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή στην Αδριατική θάλασσα, κοντά στις αλβανικές ακτές και ειδικότερα στο Δυρράχιο.
 
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων και το εστιακό της βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.
 
Έπειτα από 10 λεπτά ακολούθησε σεισμός 5,3R με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Τίρανα και εστιακό βάθος επίσης στα 10 χλμ.
 
Ενδιάμεσα καταγράφηκε και δόνηση 5,1R περίπου στον ίδιο χώρο.
 
Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε Τίρανα, Δυρράχιο, Φίερι και Λέζια. Στο Δυρράχιο κατέρρευσαν πολυκατοικίες, ενώ τουλάχιστον 150 πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία. 
 
Ήδη τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πολίτες.
Υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς.
Πολλά τμήματα στις περιοχές αυτές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.
 
Κάτοικοι που τρομοκρατήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στους δρόμους.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει χτυπήσει την Αλβανία τα τελευταία 30 χρόνια.
 
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Πιερία, Κέρκυρα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη. Αισθητός έγινε και σε πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου και της Κροατίας.
 
Δείτε  βίντεο (εδώ)

 www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 691 φορές
Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής