Σήμερα 14 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, σύμφωνα με την οικ.21739/8.11.2019 πρόσκληση του κ. Προέδρου, που δόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010, όπως τα άρθρα αυτά αντικαταστάθηκαν με τα άρθρα 71 του Ν. 4555/2018 και 2 του Ν. 4623/2019, αντίστοιχα...

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 293/2019
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Συζήτηση για την Δημόσια Περιουσία.

O Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, που εισηγήθηκε το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την Δημόσια Περιουσία, ενημέρωσε το Σώμα για τις εξελίξεις του θέματος και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κρίσιμο σημείο το οποίο βρίσκεται το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας και την λήψη συγκεκριμένων μέτρων λόγω των αρνητικών μηνυμάτων που λαμβάνει γενικότερα η Διοίκηση.

Αναφέρθηκε στο σύνολο των ακινήτων και των οικοπέδων, για τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές για το πώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα δημόσια ακίνητα, με κοινωφελή πάντα σκοπό, όχι για εμπορική χρήση και τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης των συγκεκριμένων προτάσεων.

Συνεχίζοντας τόνισε την άμεση ανάγκη προστασίας των δημοσίων οικοπέδων στα κάτω των 500 μέτρων οικόπεδα, από φορείς της πόλης. Οι φορείς της πόλης μπορούν να συμβάλουν στην προστασία των δημοσίων ακινήτων και ήδη έχουν κατατεθεί από πλευράς αρκετών συλλόγων και φορείς αιτήσεις που θέλουν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Τόνισε την ανάγκη μας εκστρατείας ενημέρωσης σε όλους τους δημότες, σε όλους τους φορείς, σε όλους τους συλλόγους, σε όλα τα σχολεία της πόλης και κυρίως το ζήτημα και το πρόβλημα της Ηλιούπολης να αναδειχθεί ως κεντρικό ζήτημα της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρότεινε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συσταθεί μία Επιτροπή Διαχείρισης των ζητημάτων της Δημόσιας Περιουσίας, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην και νυν Επικεφαλής Παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των Δημάρχων.

Να κληθούν στον Δήμο Ηλιούπολης οι Αρχηγοί των Κομμάτων, όλοι οι Βουλευτές του νοτίου τομέα της περιοχής, όλων των Κομμάτων, προκειμένου να γίνουν και αυτοί γνώστες του προβλήματος.

Να προγραμματιστεί συνάντηση στο επόμενο διάστημα με το νέο Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, με τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, καθώς και τον Περιφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας.

Τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης συνεδρίασης της ανωτέρω Επιτροπής για το ζήτημα των χρήσεων γης. Χρειάζεται ουσιαστικά επικαιροποίηση των κοινωφελών σκοπών σε κάθε οικόπεδο. Πρέπει να προστατεύσει ο Δήμος τα δημόσια οικόπεδα.

Η στρατηγική είναι ενημέρωση διεκδίκησης του συνόλου των παραχωρητηρίων και με την οριστικοποίηση της συνάντησης της Διοίκησης με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είτε με τη νέα Διοίκηση της ΕΤΑΔ, θα κληθούν όλοι οι Επικεφαλής των Παρατάξεων για την παράστασή τους και την διεκδίκηση των συγκεκριμένων οικοπέδων.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Ηλιούπολης, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις και τοποθετήθηκαν αναλυτικά επί του θέματος.

Μετά από διαλογική συζήτηση που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά,

Το Δημοτικό Συμβούλιο

αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 72, 73 και 74 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.),

Ομόφωνα Αποφασίζει

1. Τη σύσταση Επιτροπής Διαχείρισης των ζητημάτων της Δημόσιας Περιουσίας, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην και νυν Επικεφαλής Παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των Δημάρχων.

2. Να κληθούν στον Δήμο Ηλιούπολης οι Αρχηγοί των Κομμάτων, όλοι οι Βουλευτές του νοτίου τομέα της περιοχής, όλων των Κομμάτων, προκειμένου να γίνουν και αυτοί γνώστες του προβλήματος.

3. Να προγραμματιστεί συνάντηση στο επόμενο διάστημα με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, καθώς και τον Περιφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας.

4. Επικαιροποίηση των κοινωφελών σκοπών σε κάθε οικόπεδο.

5. Στρατηγική ενημέρωσης διεκδίκησης του συνόλου των παραχωρητηρίων και με την οριστικοποίηση της συνάντησης της Διοίκησης με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είτε με τη νέα Διοίκηση της ΕΤΑΔ, θα κληθούν όλοι οι Επικεφαλής των Παρατάξεων για την παράστασή τους και την διεκδίκηση των συγκεκριμένων οικοπέδων.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 293/2019 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο (εδώ)

Προβλήθηκε 544 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.