4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 9:30, σας καλούμε έξω από το ΣτΕ  (Συμβούλιο της Επικρατείας), όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης των καταστροφικών έργων στο ρέμα της Πικροδάφνης. 
 
Ελάτε να υπερασπιστούμε ό,τι απέμεινε από το ρέμα μας! Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), τουλάχιστον σε 17 ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια παρεμβάσεις για την ανάδειξη των υδάτινων διαδρομών, σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από τις προηγούμενες δεκαετίες…….
 
Γιατί τα ποτάμια μέσα στις πόλεις δεν μπορεί να είναι αυτοκινητόδρομοι, αγωγοί λυμάτων, υπόγειοι οχετοί ή εγκιβωτισμένα, τσιμεντοφραγμένα, επικίνδυνα για πλημμυρικά φαινόμενα και διαμόρφωση ρυπογόνων εστιών! (Απόσπασμα από το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Ελαφρού στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»με τίτλο «Ανοίγουν» τα εγκιβωτισμένα ποτάμια στα αστικά κέντρα της Ε.Ε.).
 
Μια νέα προσέγγιση ανάδειξης, ανοίγματος, απελευθέρωσης και επαναφοράς των φυσικών χαρακτηριστικών των ποταμιών και των λιμνών που βρίσκονται μέσα στις πόλεις, αναπτύσσεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στέλνοντας μήνυμα και στην Ελλάδα που έχουμε θάψει, μπαζώσει και τσιμεντοποιήσει τα περισσότερα ποτάμια και ρέματα που διατρέχουν την Αθήνα και άλλες πόλεις.  
 
Ελάτε να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον της Πικροδάφνης, που οι αγώνες απλών πολιτών κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τώρα! 
 
Πρέπει να αγωνιστούμε για τη φυσική αποκατάσταση του υπογειοποιημένου αγωγού του ρέματος, όπου αυτό  είναι εφικτό. Για την επαναφορά της φυσικής του κοίτης και της υδάτινης διαδρομής του μέσα στις πόλεις μας.
 
Πρέπει να υπερασπιστούμε την Πικροδάφνη, για να προστατέψουμε τη ζωή μέσα σ’ αυτές από  την πλημμύρα, τη μόλυνση των υδάτων και του ατμοσφαιρικού αέρα. Για να τις θωρακίσουμε απέναντι στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής! Για να πάψουμε να δεχόμαστε μοιρολατρικά ό,τι συμβαίνει γύρω μας, όσο κι αν μας στοιχίζει… 
 
20161016_123726.jpg

Ευαγγελία Δημητρίου
 

--

      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      
kin.pol.il@gmail.com
      
http:// 
www.kipi.gr

 

      Facebook:
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 563 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.