Μια σπάνια ευκαιρία είχε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, ένα τμήμα των κατηχητικών σχολείων της εκκλησιαστικής κοινότητας της αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως. 
 
Είχαν την επιθυμία να κάνουν το μάθημα με τον ιερέα τους. Να μάθουν, να ρωτήσουν, να καταλάβουν. Όμως μια έκπληξη περίμενε τις κοπέλες. Ένας ξένος παπάς, πήγανε προς το μέρος τους. 
 
Στην θέση του δικού τους παπά, δεν ήταν ένας άλλος παπάς, αλλά ένας παπάς καθηγητής πανεπιστημίου, έμαθαν σε λίγο.
 
Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής Κανονικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν εκεί να τις ακούσει και να τις διδάξει, όχι σαν δάσκαλος αλλά σαν πατέρας.
 

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, μίλησε για την αγκαλιά της μάνας Εκκλησίας, που γίνεται έργο μέσα από το πρόσφορο της Θείας Λειτουργίας, με τον ρόλο του και τους συμβολισμούς του. Και οι κοπέλες πήραν γνώση μέσα από την συζήτηση. 

 

Στο τέλος έλαβαν από τα χέρια του "κατηχητή" τους σαν αναμνηστικό, ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι, για το οποίο είχε προνοήσει η νομικός κατηχήτρια τους, Σοφία Μανίκα.

 

 
Προηγουμένως ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος τέλεσε την δεύτερη λειτουργία της κοινότητας και μίλησε για την προσμονή των Χριστουγέννων. 
 
Στο τέλος της λειτουργίας τελέσθηκε και το τριήμερρο μνημόσυνο του παλαιού επιτρόπου του ναού και τεχνικού συμβούλου του εκκλησιαστικού συμβουλίου, μακαριστού Γεωργίου Φουστέρη.
 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.   

Προβλήθηκε 1217 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.