Με την νέα Δημοτική Αρχή της Ηλιουπόλεως έγινε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, συνάντηση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Η πρώτη εθιμοτυπική αυτή συνάντηση, έγινε μετά από σχετικό αίτημα του εκκλησιαστικού συμβουλίου, το οποίο υποβλήθηκε προ των εορτασμών του παρεκκλησίου του αγίου Νεκταρίου.

Ο δήμαρχος Γεώργιος Χατζηδάκης, στις 11:10, δέχθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του γραφείου του, την αντιπροσωπία της κοινότητας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημήτριου, τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Γαυγιωτακη, την ταμία Σοφία Ψυχιά-Προμπονά, τον γραμματέα Γεράσιμο Ι. Αλεξόπουλο, ενώ στη θέση της κοσμήτορος Δήμητρας Καραδήμα παρέστη η άμισθη γραμματεύς του ναού, Μαρία Σοφία Σάββα. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο συνόδευσε ο πρόεδρος του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου, πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, μαζί με την αντιπρόεδρο του, Αγγελική Βλαχάκη.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου έλαβε το λόγο και εξέφρασε τις ευχές της διοικήσεως του ναού, προς τη νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, για τα καθήκοντά τους και ευχήθηκε μία καλή συνεργασία στους τομείς συνάντησης των δράσεων των δύο φορέων.

Ο δήμαρχος απάντησε, ευχαριστώντας και διαβεβαιώνοντας για την διάθεση καλής και γόνιμης συνεργασίας για το καλό των ενοριτών και πολιτών.

Στη συνέχεια ζητήθηκε λίγος χρόνος για την έκθεση ενώπιον του δημάρχου αιτημάτων του εκκλησιαστικού συμβουλίου, σε σχέση με τα πέριξ του ναού θέματα ευθύνης του δήμου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σεφτελής και Ιωάννης Πούλος.

Εκ μέρους της κοινότητας προσφέρθηκαν στο δήμαρχο γλυκίσματα και το ημερολόγιο 2020 εκδόσεως του ναού, με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου να λέει προς τον δήμαρχο, "για να γλυκαίνουν τις πίκρες που προκαλεί η διοίκηση και να μετράτε τις μέρες μιας καλής δημαρχίας".

Κατά την αποχώρηση από την αίθουσα συσκέψεων ο δήμαρχος συνέστησε στους επισκέπτες του, τον αντιδήμαρχο Απόστολο Στασινόπουλο και τον σύμβολο του, Αθανάσιο Κατσώνη.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως 

Προβλήθηκε 469 φορές