Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

– Επίδομα παιδιού, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα.

– Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), επίδομα στέγασης (ενοικίου), στεγαστικής συνδρομής, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων συντομογραφικά ΟΓΑ ήταν κρατικός φορέας κύριας ασφάλισης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1961.

Είχε ως σκοπό την παροχή συντάξεων γήρατος, χηρείας και αναπηρίας στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Το 1998 είχε μετετραπεί σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διευρύνοντας το φάσμα ασφαλιστικών παροχών που παρείχε. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρείχε σήμερα παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ, η ασφαλιστική αντικαταστάθηκε από 1-1-2017 από τον ΕΦΚΑΑ, ενώ οι προνοιακές του παροχές (π.χ. τα οικογενειακά επιδόματα) αντικαταστάθηκε από το Φεβρουάριο του 2018 από τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος είναι η μετεξέλιξη του ΟΓΑ.

Από το 2003 εφαρμόζεται ο θεσμός της Αγροτικής Εστίας, στα πλαίσια της αναβάθμισης των παροχών του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους του.

Πρόκειται για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού, παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες οικογένειες ή για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων.

www.ereportaz.gr 

Προβλήθηκε 691 φορές
Εορταστικό ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Οι καταναλωτές έχοντας λάβει και το Δώρο Πάσχα στους λογαριασμούς τους, σπεύδουν για τις πασχαλινές αγορές της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο θα κάνουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου.

Πρωτομαγιά: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της Μεγάλης Τετάρτης - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά, που η επίσημη αργία της με απόφαση του υπουργείου Εργασίας έχει μεταφερθεί την Τρίτη 7 Μαΐου.

Τουρισμός για όλους 2024: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης - Δείτε αν είστε μέσα στους δικαιούχους

Στόχος του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 είναι η άμεση ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού της χώρας και η ισορροπημένη επισκεψιμότητα στις περιφέρειες.