Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς / Συνοδούς Παράλληλης Στήριξης / Θεραπευτές / Οδηγούς Σχολικών Λεωφορείων και Γονείς Ατόμων με Αναπηρία του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης και την υποστήριξη των Εθελοντικών Οργανώσεων Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

#Εθελοντική Ομάδα Προτέκτα ΙΛΙΟΥ

#RescueTeamSAR312 Oμάδα Διάσωσης Εύβοιας

#RescueTeamDelta Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ,

#Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας

#Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας,

#Διασώστες Ρόδου,

διοργανώνουν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο 1ο Ειδικό ΓΕΛ Ηλιούπολης την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του #IDAFK, του #EKAB, του #ERC & του #ΕΟΠΠΕΠ, βασισμένο στο πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης με επικεφαλή εκπαιδευτή τον Course Director ERC BLS-AED, Νικόλαο Δουλάμη.

Σκοπός του Ινστιτούτου η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον με στόχο την πρόληψη και ασφάλεια των ατόμων με αναπηρία.

Κεντρικοί στόχοι του παρόντος προγράμματος η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η αξιολόγηση αν το σχολείο είναι ασφαλής χώρος για μαθητές και εκπαιδευτικούς και η παροχή ψυχολογικής στήριξης στους μαθητές σε περιπτώσεις κρίσεων.

Οι δράσεις μας, υποστηρίζονται από την συνεργασία Καθηγητών Φυσικών Καταστροφών, Κρατικών Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π., Εξειδικευμένους & Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εθελοντικές Οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ενώ όλες έχουν εθελοντικό χαρακτήρα.

Ο κίνδυνος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συνδέεται με εικόνες που θα μας αλλάξουν τα κίνητρα για ένα πιο βελτιωμένο τρόπο διαχείρισης της σκέψης μας.

Κατόπιν των παραπάνω, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) για την έγκριση χρήσης αυτούσιου ενημερωτικού εντύπου του οργανισμού, στα διαφημιστικά έντυπα του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών και της Ομάδας Rescue Team DELTA.

Προβλήθηκε 676 φορές