«Στο κόκκινο» βρίσκεται η εγκληματικότητα σε πολλές γειτονιές των Νοτίων Προαστίων. Οι κακοποιοί με τη μέθοδο της απασχόλησης κλέβουν τους ιδιοκτήτες κυρίως ηλικιωμένους, ενώ το τελευταίο καιρό έχουν γίνει και πολλές κλοπές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Star, η τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Αντωνά, λίγο έλειψε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς στη Γλυφάδα. Τα ξημερώματα βγαίνοντας από το σπίτι της για να πάει στην εκπομπή «Happy Day» που εργάζεται στον Alpha, διαπίστωσε ότι είχαν κλέψει το αυτοκίνητό της. «Είναι πολύ βίαιο να κατεβαίνεις και να μην βρίσκεις το αυτοκίνητό σου εκεί» δήλωσε η ίδια.
 
«Ήταν πολύ ισχυρό σοκ»
«Ήταν πολύ ισχυρό σοκ, γιατί μου συνέβη πρώτη φορά και είχα δουλέψει πολύ για να πάρω ένα αυτοκίνητο. Μόλις το είχα ξεχρεώσει. Ήταν για μένα μια πολύ άσχημη εμπειρία. Ήμουν και μόνη μου. Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και δήλωσα το περιστατικό. Επικοινώνησε μάλιστα χθες και με τη φίλη μου, Ελένη Βουλγαράκη και μου είπε πως της έκλεψαν και εκείνης την ίδια μέρα και στιγμή το αμάξι», είπε σοκαρισμένη η Μαρία Αντωνά.
Βούλα: Τους πήγαν τα χαλιά και τους ξάφρισαν
Τα χειρότερα όμως δεν γλίτωσε ένα το ηλικιωμένο ζευγάρι στη Βούλα. Όπως είπαν στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μέρα μεσημέρι, δύο κακοποιοί πήγαν στο σπίτι τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους συνεργείου καθαρισμού χαλιών, τους απέσπασαν χρήματα.
«Η παραγγελία που έχετε κάνει, νομίζω ο γιος σας, δώστε μας 30 ευρώ. Έρχεται ένας άλλος με ένα άλλο χαλί και ζητά 130 ευρώ. Ζήτησαν μάλιστα και ένα μαχαίρι και ένα μέτρο ώστε αν είναι μεγάλο να το κόψουν. Λέει να πάω να φέρω την απόδειξη….δεν τους ξαναείδα» δήλωσε ο άτυχος άνδρας.
Σπείρα προκαλεί ζημιές σε αυτοκίνητα στη Βούλα
Οι κάτοικοι μετρούν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή της Βούλας. Οι κακοποιοί προκαλούν φθορές με κατσαβίδια. Τελευταίο θύμα στην ήσυχη γειτονιά του Νοτίου προαστίου η Αλίκη Αλιέως που βρήκε το αυτοκίνητό της σπασμένο.
«Σπάνε τζάμια, κλέβουν κυρίως ψηλά και συμβαίνουν συνήθως έξω στο δρόμο αλλά και σε πυλωτή. Ανοίξανε το ντουλάπι, το πορτ μπαγκάζ και πήραν κάποια αντικείμενα που είχαμε και χρήματα» είπε η ίδια.
Οι κάτοικοι ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχής τους, καθώς οι επιδρομές στα αυτοκίνητά τους συμβαίνει τον τελευταίο μήνα.

Πηγή:www.newpost.gr  

Προβλήθηκε 1043 φορές