Δεκαεννέα σημεία «χτύπησαν» τα ξημερώματα οι αντιεξουσιαστές, μέσα σε μισή ώρα.
Στο στόχαστρό τους μπήκαν σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα τραπεζών, μία ΔΟΥ, ενώ πυρπόλησαν αυτοκίνητα αντιπροσωπείας.
Οι νεαροί κουκουλοφόροι, με πέτρες και σφυριά προκάλεσαν ζημιές στις τζαμαρίες πολυκαταστημάτων και οι περιοχές στις οποίες προκλήθηκαν οι περισσότερες στην Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή, Ίλιον, ενώ έκαναν και δύο χτυπήματα στην οδό Πανόρμου, λίγα μέτρα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκαλώντας ζημίες σε ένα σούπερ μάρκετ και μία τράπεζα.
Οι φόβοι της αστυνομίας ότι ομάδες κουκουλοφόρων θα εγκαταλείψουν ως πεδίο δράσης τα Εξάρχεια και θα χτυπήσουν περιφερειακά, επιβεβαιώθηκαν όταν στις 03:30 τα ξημερώματα, το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα γίνονταν στόχος «μπαχαλάκηδων».
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή και καμία σύλληψη.
Στις πορείες που διοργανώθηκαν για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου η αστυνομία έκανε συνολικά 77 προσαγωγές, από τις οποίες οι 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.
«Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Στα επεισόδια που έγιναν μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ένας στην Αθήνα και δύο στην Πάτρα. Πιο αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι:
Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.
Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.
Επεισόδια στα Εξάρχεια
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες η Αθήνα θύμιζε «φρούριο» ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν εφαρμοστεί από το πρωί της Παρασκευής. Η πορεία, που ξεκίνησε το απόγευμα από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στη Βουλή, έληξε χωρίς επεισόδια. Μετά το τέλος της πορείας αρκετοί κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:30 αφού είχε ολοκληρωθεί η ειρινική πορεία όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και επικράτησε ένταση στην περιοχή.
www.ereportaz.gr
Οι στόχοι και φωτογραφίες από www.zougla.gr 
Συγκεκριμένα οι επιθέσεις έγιναν:
 
- Στη ΔΟΥ Ηλιούπολης, λεωφόρος Βουλιαγμένης 87
 
 
- Στην Πολεοδομία του Αιγάλεω, Μουτάφη και Μιλτιάδου 1
 
- Στην ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον, Θηβών 494
 
-Σεπόλια, Δυρραχίου 62, σε υποκατάστημα τράπεζας
 
-Αμπελόκηποι, Πανόρμου 71-73, σε σούπερ μάρκετ
 
-Αμπελόκηποι, Πανόρμου 75, σε υποκατάστημα τράπεζας
 
- Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 38, σε υποκατάστημα τράπεζας
 
-Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου, σε δύο καταστήματα (καλλυντικών και ρούχων)
 
- Πεύκη, λεωφόρος Ειρήνης και Κοραή, σε σούπερ μάρκετ
 
- Ίλιον, Θηβών 504, σε σούπερ μάρκετ
 
- Ίλιον, Θηβών και Χαριλάου Τρικούπη, σε σούπερ μάρκετ
 
- Ίλιον, Θηβών 500, σε κατάστημα
 
- Ίλιον, Θηβών και Ιδομενέως, σε fast food
 
- Ελληνικό, Τραπεζούντος 28, σε σούπερ μάρκετ και κατάστημα
 
 
- Γλυφάδα, Βουλιαγμένης 85, σε διάφορα καταστήματα σε εμπορικό κέντρο
 
 
- Ηλιούπολη, Βουλιαγμένης και Μακαρίου, σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών

Προβλήθηκε 846 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.