Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Ηλιούπολης είναι το κυκλοφοριακό και το παράνομο πάρκινγκ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Θα λέγαμε μάλιστα ότι δεν είναι το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ δεν αφορά μόνο την Ηλιούπολη αλλά αποτελεί ευρύτερο πρόβλημα που απορρέει από τον σημερινού τρόπο ζωής στη σύγχρονη κοινωνία.

Ειδικά στα Νότια Προάστια οι πολίτες τους καλοκαιρινούς μήνες, ζουν εντονότατα το πρόβλημα, αφού πέρα από τους μόνιμους κατοίκους, το κυκλοφοριακό επιβαρύνεται και από ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων επισκεπτών που κατευθύνονται στα παράλια της Αττικής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης βλέποντας το πρόβλημα να διογκώνεται μέρα με την μέρα αποφάσισε να αναλάβει δράση.

''Οι άνθρωποι του συλλόγου, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην πόλη ζουν την κατάσταση στην καθημερινότητα τους, στο πετσί τους.

Κάθε μέρα γίνονται μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων, καταστάσεων που δεν τιμούν ούτε εμάς σαν πολίτες αυτής της χώρας ούτε τον πολιτισμό μας.

Αυτοκίνητα που κλείνουν τις διαβάσεις. Μηχανάκια που κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια σαν να βρίσκονται στον δρόμο αποτελώντας πηγή κινδύνου γοα τους πεζούς.

Οδγούς που παρκάρουν κλείνοντας ράμπες ΑΜΕΑ αδιαφορώντας για τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που φέρνουν στους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη από όλους μας.

Γυναίκες που αδυνατούν να κυκλοφορήσουν με τα καροτσάκια με τα μωρά τους στα πεζοδρόμια γιατί κάποιος αποφάσισε ότι το πεζοδρόμιο παίζει ρόλο χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αναγκάζονται λοιπόν προκειμένου να πάνε στον προορισμό τους να παρακάμψουν το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, μπαίνοντας με το καρότσι στον δρόμο με ότι κινδύνους συνεπάγονται.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι υποδομές των πόλεων μας δεν είναι τέτοιες που να προβλέπουν επαρκείς χώρους στάθμευσης, αυτό όμως δεν μπορεί να εκληφθεί σαν δικαιολογία για την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά.

Αυτή η δύσκολη καθημερινότητα ευαισθητοποίησε τους υπεύθυνους του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης που αποφάσισαν να ξεκινήσουν καμπάνια ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του κοινού και των οδηγών κατά του παρκαρίσματος στα πεζοδρόμια στις διαβάσεις και στος ράμπες ΑΜΕΑ, καλώντας όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων να σέβονται το δικαίωμα των άλλων στην ελεύθερη διέλευση στα πεζοδρόμια και στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στις διαβάσεις πεζών και στις ράμπες ΑΜΕΑ''.

Τα μέλη του συλλόγου θα ενημερώνουν τους πολίτες – πελάτες τους, κάνοντας έτσι την αρχή σε μία κίνηση που καλό θα ήταν να την υιοθετήσουμε όλοι μας , και στην πράξη σαν οδηγοί αλλά και περνώντας το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς μας καλώντας τους να γίνουν ενεργά μέλη, διαδίδοντας την καμπάνια, προσηλυτίζοντας και άλλους πολίτες.

Ο Eμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης στην προσπάθεια τπυ αυτή θα έχει σύμμαχο και αρωγό τον Δήμο Ηλιούπολης, ενώ και εμείς σαν ειδησεογραφικό site θα στηρίξουμε μέσα από τις σελίδες μας την προσπάθεια αυτή.

Ελπίζουμε και άλλοι σύλλογοι της περιοχής να ευαισθητοποιηθούν και να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες.

πηγή: notia-today.gr 

Προβλήθηκε 662 φορές