Η οικονομική κρίση και η πολιτική των μνημονίων έχουν αφήσει βαριά τραυματισμένη την ελληνική κοινωνία. Οι οικονομικοί πόροι σε νευραλγικούς τομείς του κοινωνικού κράτους ελαχιστοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εύρυθμη λειτουργία τους.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των Συνεργών με την Ηλιούπολη στις δυο σχολικές επιτροπές του Δήμου, αυτές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε τρία σχολεία της περιοχής, δύο Δημοτικά και ένα Λύκειο.

Η συνομιλία μας με διευθυντές, καθηγητές, δασκάλους και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, απλά μας επιβεβαίωσε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σημερινά σχολεία και η εκπαίδευση συνολικά.

Τα αιτήματα των σχολείων μπορούμε να τα διακρίνουμε επιχειρώντας μια κατηγοριοποίηση σε τρεις άξονες:

1) Κτιριακή υποδομή. Τα σχολεία έχουν εμφανή προβλήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις κοινά, αλλά και διαφορετικά ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών.

2) Προβλήματα και ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής.

3) Προβλήματα γενικότερης φύσεως, που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων για των επιτροπών του δήμου, αλλά του υπουργείου παιδείας, εντούτοις είναι αρκετά σημαντικό για μας να κινητοποιούνται και οι επιτροπές και ο δήμος για την ανάδειξη και την προσπάθεια επίλυσής τους.

Έχουμε στη διάθεσή μας, αναλυτικό κατάλογο με τα προβλήματα του κάθε σχολείου ξεχωριστά, η έκθεση του οποίου θα απαιτούσε μια ανακοίνωση από μέρους μας αρκετών σελίδων.

Από την άλλη, μια προσπάθεια απλοποίησης των αιτημάτων θα αδικούσε τα σχολεία από τη στιγμή που το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε αποφασίσει τα αιτήματα των σχολείων να πρωτοκολληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου κατά σειρά προτεραιότητας και για το κάθε ένα να γίνει ιδιαίτερη μνεία με εκ νέου ανακοίνωση μέσα στις επόμενες μέρες.

Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη χρονιά να έχουμε επισκεφτεί και συνομιλήσει με το σύνολο των σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης και σε συνεργασία με τους προέδρους των επιτροπών, Μαρία Αγγελή, πρόεδρο της επιτροπής πρωτοβάθμιας, Κωνσταντίνο Ντέτσικα, πρόεδρο της επιτροπής δευτεροβάθμιας, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Παιδείας την Αικατερίνη Χωματά και Τεχνικών Έργων τον Κώστα Σεφτελή, να γίνουν τα αναγκαία βήματα προς επίλυση των προβλημάτων.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον διευθυντή του 4ου Λυκείου Φώτη Χρυσουλάκη, την διευθύντρια του 6ου ΔΣ Βάσω Γεωργιοπούλου, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου ΔΣ Γιώργο Παπατριανταφύλλου, την διευθύντρια του 4ου ΔΣ Γεωργία Ατσαλή, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου ΔΣ Μαρίνα Ευαγγέλου και το σύνολο των εκπαιδευτικών, τόσο για το δύσκολο έργο τους όσο και για την υποδοχή και συνεργασία που μας επιφύλαξαν.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Γεωργία Λιακοπούλου, μέλος των Συνεργών στην επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την Εύη Καβαλάρη, μέλος των Συνεργών στην επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη

(φωτογραφικό υλικό - εδώ

Προβλήθηκε 1100 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.