Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.

Μετά από συνεχείς ερωτήσεις - ενημερώσεις μας, τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο, τις τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να δώσουμε στη δημοτική αρχή την εικόνα που εμείς εισπράττουμε από τους πολίτες, ζητώντας από τη διοίκηση να παρέμβει και να ελέγξει τις όποιες παραφωνίες υπάρχουν, σχετικά με την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας σε ιδιώτη και την τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Επισημάναμε ότι δεν τηρείται η σύμβαση παραχώρησης που αναγράφει ότι η τιμή εισιτηρίου δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ, οπότε όσοι γονείς θα θελήσουν να επισκεφθούν μαζί με τα παιδιά τους, τις γιορτινές μέρες την κεντρική πλατεία για να διασκεδάσουν, θα χρειαστεί να δαπανήσουν αρκετά χρήματα.

Ο Δήμαρχος, στο δημοτικό συμβούλιο, με κατηγορηματικό ύφος, είπε ότι πρόκειται περί ψευδών γεγονότων και ανυπόστατων καταγγελιών. Μάλιστα ανέφερε ότι οι τιμές είναι φθηνότερες από άλλα παρόμοια Λούνα Παρκ.

Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που απαντά στην καταγγελία μας ότι στο σπιτάκι του «Άγιου Βασίλη» υπάρχει και φωτογράφος, που χρεώνει με 5 ευρώ την φωτογραφία με τον «Άγιο Βασίλη». https://youtu.be/GiTnis6n7OY?t=8994 (εδώ)

Η φωτογραφία που τράβηξε ο ενεργός πολίτης κ. Άγγελος Κάνδηλας την Κυριακή 8/12/2019 και η οποία δείχνει τον τιμοκατάλογο έξω από το σπιτάκι του «Άγιου Βασίλη» την Κυριακή 8/12/2019, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας, ενώ διαψεύδει τον Δήμαρχο και τους ισχυρισμούς του.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, είναι δυνατόν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να μην γνωρίζουν τι γίνεται στην πλατεία και τι προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης;

Θα θέλαμε από τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να είναι πιο προσεκτικοί. Καθημερινά, Δήμαρχε, μας δείχνετε ότι, υπάρχει σοβαρό έλλειμμα διοίκησης από εσάς και τους συνεργάτες σας. Ένα έλλειμμα που προσπαθείτε να καλύψετε με κάθε άλλο τρόπο, εκτός από το να αναλάβετε τις ξεκάθαρες ευθύνες σας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μετά από την καταγγελία μας στο Δ.Σ, το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη στερείται της παρουσίας του.

Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις και να ζητηθεί μία συγγνώμη από τους δημότες, για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην κεντρική πλατεία, αλλά και γι αυτά που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Οι δημότες πληρώνουν έμμεσα μέσω τελών και φόρων, και άμεσα, μέσω των εισιτηρίων.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος για ένα μήνα θα εισπράξει για την παραχώρηση της κεντρικής πλατειάς, 1500 ευρώ, ενώ επιβαρύνεται με την κατανάλωση του απαιτούμενου ηλεκτρικού ρεύματος και οι δαπάνες για τη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων είναι 20.500 ευρώ ενώ για τον εορταστικό στολισμό της πόλης περίπου 48.300 ευρώ.

Για την Πόλη που θέλω

Αραμπατζής Γαβριήλ 

Προβλήθηκε 580 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.