Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης 
 

 Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Ηλιούπολη 21 Δεκέμβρη 2019


Δυναμώνουμε τον αγώνα:

- Για συγκοινωνίες με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες μετακίνησης

- Την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και δεν υποτάσσονται στη σιγή νεκροταφείου που κηρύττουν ΕΕ – Κεφαλαίο – Κυβέρνηση.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού, κυβέρνησης, δημοσιολογούντων ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, φτάνοντας να εξισώνουν μια εργατική κινητοποίηση με «νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» και συκοφαντώντας τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Είναι ένας ακόμα κρίκος στο μακροπρόθεσμο σχέδιο να χτυπηθούν τα εργατικά δικαιώματα, να πληγεί η δράση των συνδικάτων, να δυσφημιστεί κάθε διαμαρτυρία και διεκδίκηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, η οποία πηγαίνει «πακέτο» με την κρατική καταστολή που ξεδιπλώνεται.

Είναι φανερό ότι δεν έπιασε ξαφνικά ο πόνος τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του για την «ταλαιπωρία των επιβατών». Οι επιβάτες, ειδικά του Λεκανοπεδίου της Αττικής, ταλαιπωρούνται κάθε μέρα. Η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών, τα πανάκριβα εισιτήρια, τα σαραβαλιασμένα λεωφορεία – δημόσιοι κίνδυνοι, οι πολύωρες αναμονές, το στριμωξίδι ειδικά τις ώρες αιχμής, αποτελούν καθημερινότητα για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, για την οποία δεν βγάζουν άχνα οι λαλίστατοι υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους.

Στο Μετρό είναι ακινητοποιημένοι το 50% των συρμών λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και μαζί με την έλλειψη των εργαζομένων έχει οδηγήσει σε μείωση των δρομολογίων και αύξηση των καθυστερήσεων.

Οι συρμοί να έχουν μετατραπεί σε σαρδελοβάρελα, όπου ο κοσμάκης πατάει ο ένας τον άλλον, ειδικά σε ώρες αιχμής και τώρα λόγω των εορτών η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό κινητοποιήθηκαν για αυτές τις ανάγκες τους προηγούμενους μήνες αλλά… οι υπουργοί και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, δεν χρησιμοποιούν το Μετρό για τις μετακινήσεις τους!!!

Ο πραγματικός στόχος, επομένως, είναι να διαμορφώσουν προϋποθέσεις «κοινωνικού αυτοματισμού» για παραπέρα χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Να προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, που μόνο νέα δεινά και ταλαιπωρία προμηνύει για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Οι δηλώσεις και οι απειλές της κυβέρνησης δεν απευθύνονται μεμονωμένα στους εργαζόμενους του ενός ή του άλλου κλάδου, αλλά συμβάλλουν στην προπαγανδιστική προετοιμασία του εδάφους για νέα μέτρα ενάντια στην απεργία και για την περιστολή των διαδηλώσεων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα φέρει τις επόμενες μέρες.

Μέτρα που εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο κατασταλτικής θωράκισης που έχει ανάγκη η στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι νόμοι της ΝΔ ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα ή ο παλιότερος του ΣΥΡΙΖΑ και το «Ιδιώνυμο» που ψήφισε η κυβέρνησή του για όσους κινητοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, που δεν θα επιτρέψουν σε κυβέρνηση, εργοδοσία και τα κόμματά της να βάλουν τους αγώνες στο γύψο, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου!!!

 

Προβλήθηκε 447 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...