To Μουσείο Εθνικής Αντίστασης επισκέφτηκαν σήμερα, φοιτητές του 1ου εξαμήνου του Τμήματος Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων του ΙΕΚ Καλαμακίου του ΟΑΕΔ.

Οι φοιτητές, τους οποίους συνόδευε ο αρχαιολόγος κ.Ζώνας, ξεναγήθηκαν από τον ιστορικό Αλέξανδρο Σταυριανέα στις συλλογές πρωτότυπου υλικού, τεκμηρίων και αντικειμένων που κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου, επισκέφθηκαν την πινακοθήκη Καρφάκη και παρακολούθησαν ειδική προβολή για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου και την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς.

Ο δημοσιογράφος και ιστορικός Περικλής Καπετανόπουλος, τους μίλησε για την ιστορία της πόλης και οι μελλοντικοί αρχειοφύλακες έδειξαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν τα ιστορικά τοπόσημα της Ηλιούπολης, όπως το βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου, το αρχαίο λατομείο, την θέση του πρώτου οικισμού των νεωτέρων χρόνων κ.α.

Ενημερώθηκαν επίσης για την ύπαρξη αξιόλογου σπηλαίου, στη θέση Νησακι, το οποίο είχε ανακαλυφθεί το 1969 και είχε χαρτογραφηθεί πριν από πολλά χρόνια επι δημαρχίας του αειμνήστου Δημήτρη Κιντή.

Η συνεργασία του Μουσείου με το Τμήμα Φυλάκων Μουσείων του ΙΕΚ Καλαμακίου του ΟΑΕΔ θα συνεχισθεί και στο μέλλον. 

Προβλήθηκε 1063 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.