Σε απίστευτη καταδίωξη εξελίχθηκε έλεγχος αστυνομικών της ΔΙΑΣ στο Χαϊδάρι, με αντιεξουσιαστικό άρωμα και χρώμα καταλήψεων

Συγκεκριμένα όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο πολυτελές όχημα και τον οδηγό του, προσέκρουσε πάνω σε τρία σταθμευμένα οχήματα πριν ακινητοποιηθεί, με τον οδηγό να διαφεύγει τη σύλληψη και να αναζητείται.

Τα ευρήματα στο εσωτερικό του οχήματος ήταν αυτά που προκάλεσαν τον συναγερμό και την έρευνα στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πέρα από κάποια εργαλεία, κόφτες, πένσες και άλλα αντικείμενα, εντοπίστηκαν δύο φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, τα οποία αφορούσαν την συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019, στο Αιγάλεω, κοντά σε ενεργή κατάληψη, για τις καταλήψεις.

Το αστυνομικό ενδιαφέρον μεγάλωσε όταν διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει κλαπεί στις 8 Αυγούστου 2019 από την περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης οι πινακίδες κυκλοφορίας του, ήταν είτε πλαστές, είτε κλεμμένες, και αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο οδηγός σχετίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, δεν αποκλείουν να πρόκειται για «επιχειρησιακό» όχημα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε δραστηριότητες που αφορούν το τεταμένο κλίμα των καταλήψεων και όσων συνέβησαν στις εκκενώσεις των τριών κτιρίων στο Κουκάκι και κυρίως αυτό της οδού Ματρόζου.

Το όχημα μεταφέρθηκε άμεσα σε ειδικό θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθεί εξονυχιστικά για τον τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών της κλοπής και εκείνων που το χρησιμοποιούσαν.

Τα αρμόδια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αποκλείουν η έρευνα να διευρυνθεί στην περίπτωση που υπάρξουν ταυτοποιήσεις ατόμων, το παρελθόν των οποίων ξεπερνά το κοινό ποινικό δίκαιο και επεκτείνεται σε δράσεις και ενέργειες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

www.thetoc.gr 

Προβλήθηκε 411 φορές
Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.

ΝΔ: Καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα, για την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στην εκπομπή «Από τις έξι», στην ΕΡΤ1.