Τους 4 βασικούς άξονες της πολιτικής του για την αναγέννηση του Υμηττού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στην χθεσινή (8/1) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
 
 
Όπως τόνισε ενώπιον του συμβουλίου, μέσα από τους 4 άξονες, πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.
 
Πρώτος άξονας:
- Συντήρηση τoυ εξοπλισμού πυροπροστασίας.
(Δεξαμενές, παρατηρητήρια, υδραυλικά έργα, κτλ)
- Ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών. (αποψιλώσεις, καθαρισμοί, διάνοιξη δρόμων κτλ.)
- Αναδασώσεις και φροντίδα καμένων περιοχών
 
Δεύτερος άξονας:
- Ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για  την ιστορία του.
- Διαμόρφωση εισόδων στον Υμηττό σε κάθε δήμο μέλος του Συνδέσμου.
- Πιστοποίηση μονοπατιών και διαδρομών στα πρότυπα του Μαινάλου.
 
Τρίτος άξονας:
Κατασκευή στα όρια κάθε  δήμου, (μέλη του συνδέσμου) πάρκου που θα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση (π.χ. βοτανικός κήπος) και αναψυχή, όπου ο κάθε επισκέπτης με την συνδρομή εθελοντών και επιστημόνων θα "γνωρίζει" τον Υμηττό.
 
Τέταρτος άξονας: 
- Ενίσχυση, ανάδειξη και οργάνωση των υφιστάμενων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας χωρίς να επηρεάζεται η διοικητική τους αυτοτέλεια.
- Δημιουργία, σε δήμους (μέλη του συνδέσμου) οι οποίοι δεν διαθέτουν, νέων εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας.
 

Η επίσημη παρουσίαση των 4 αξόνων θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ, στις 22 Ιανουαρίου, 16:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Ηλιούπολης. 

Προβλήθηκε 843 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.