Υπεγράφη στις 30 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ αφενός των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και αφετέρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2020. Συγκεκριμένα, οι κοινωνικοί εταίροι, συμφώνησαν πως:

*Το σύνολο των κανονιστικών και ενοχικών όρων της ΕΓΣΣΕ 2018 (Π.Κ. 6/29-3- 2018) διατηρούνται σε ισχύ ως έχουν σήμερα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Το διάστημα αυτό νοείται ως χρόνος κανονικής (συμβατικής) ισχύος της ΕΓΣΣΕ 2018.

*Επαναβεβαιώνεται η συμφωνία των μερών για περαιτέρω προώθηση των κοινών δράσεων και υλοποίηση των έργων για τη δημιουργία από τα συμβαλλόμενα μέρη Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, προκειμένου να αποτελεί ένα πρόσθετο αξιόπιστο δίχτυ ασφαλείας για την υποστήριξη των εργαζομένων που αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη πρόσθετου εισοδήματος κατά την συνταξιοδότηση.

*Τα συμβαλλόμενα μέρη ρητώς συμφωνούν ότι, εάν κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης ΕΓΣΣΕ με οποιονδήποτε τρόπο αρθεί οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη, που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στο περιεχόμενο των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ.

*Συμφωνείται ρητά ότι όλοι οι θεσμικοί όροι εργασίας, που θεσπίστηκαν με τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ και τις αντίστοιχες διαιτητικές αποφάσεις, όπως ίσχυαν κατά τη διαδοχή τους, αποτελούν ενιαίο σύνολο και εξακολουθούν να ισχύουν για όσο χρόνο ισχύει η παρούσα ΕΓΣΣΕ.

*Ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα, πρακτική της επιχείρησης ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπερισχύουν.

*Η ισχύς της νέας ΕΓΣΣΕ αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2020 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 540 φορές
Καθολικό Πάσχα: Ειδική αργία των τραπεζών - Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Οι αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές θα ισχύσουν από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών μέχρι και την Δευτέρα 1η Απριλίου που είναι η Δευτέρα του καθολικού Πάσχα.

Κυβέρνηση σε συμβασιούχους: Δεν είστε ''κανονικοί'' εργαζόμενοι - Ούτε συμβάσεις, ούτε αυξήσεις (έγγραφο)

«Γυρνάει» -για ακόμη μια φορά- το Κράτος την «πλάτη» στους συμβασιούχους, ιδίως σε όσους εργάζονται βάσει προσωρινής διαταγής, καθώς τους «κόβει» οποιαδήποτε ευελιξία σε ότι έχει να κάνει με τις συμβάσεις και τις αποδοχές τους.