Σπείρα που έκανε ληστείες και κλοπές σε βάρος ατόμων που προηγουμένως είχαν κάνει αναλήψεις από τράπεζες εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Πάνω από 210.000 ευρώ η λεία τους.
 
Η επιχείρηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (9.01.2020) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στα Πετράλωνα και στον Νέο Κόσμο, όπου συνολικά επτά άτομα Ελληνες μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.
 
Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη και ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για αντίσταση.
 
Οι δράστες είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο σπείρα με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
 
Τα μέλη της σπείρας την είχαν στήσει έξω από τράπεζες παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Συγκεκριμένα, ένας εκ των δραστών έμπαινε στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.
 
Στην συνέχεια έβγαινε από την τράπεζα μαζί με υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι συνεργοί του το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για να μπορέσουν να κάνουν την ληστεία.
 
Οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.
 
Οταν μάλιστα τα θύματα αντιστέκονταν τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκαλούν τον τραυματισμό τους.
 
Έμεναν στη Βόρεια Ελλάδα και έρχονταν στην Αθήνα για τις ληστείες!
 
Είχαν οργανώσει τόσο καλά το κόλπο τους που τα μέλη της σπείρας διέμεναν μόνιμα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και έρχονταν στην Αθήνα για την διάπραξη των ληστειών μένοντας σε ξενοδοχεία.
 
Aπό έρευνες στα δωμάτια που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ, 13 κινητά τηλέφωνα και πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών. Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα ως μέσα διάπραξης.
 
Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν επτά ληστείες σε βάρος πεζών, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ανάληψη των οποίων είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως από τράπεζα, τέσσερις κλοπές από οχήματα και μία κλοπή από περίπτερο.
 
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις με παρόμοια μεθοδολογία.
 
Οι δράστες έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν συνοδεία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 741 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.