Την κατάργηση της σχολικής αργίας των «Τριών Ιεραρχών» προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Η προωθούμενη διάταξη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η γιορτή των «Τριών Ιεραρχών» παύει πλέον να αποτελεί αργία για τα σχολεία.

Αντίθετα, προβλέπεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδηλώσεων με θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου.

Η παραπάνω διάταξη, μάλιστα, αφορά τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε δημόσια, είτε ιδιωτική.

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 874 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.