Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος CIVITAS SUMPs-UP διοργανώνει στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2020 διήμερη εκδήλωση με αντικείμενο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων μέσω της εκπόνησης ΣΒΑΚ, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες προσβασιμότητας για πεζούς, χρήστες ποδηλάτων και για το σύνολο των πολιτών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 09:20 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 09:00 π.μ.

Η εν λόγω εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού καθώς και στο σύνολο των επιστημονικών ομάδων που εμπλέκονται στην εκπόνηση των ΣΒΑΚ.

Στις 16 Ιανουαρίου οι εργασίες της εκδήλωσης θα επικεντρωθούν στη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή εμπειριών από την εκπόνηση των ΣΒΑΚ παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, θα συζητηθούν δυνατότητες χρηματοδότησης των ΣΒΑΚ και μέτρων που προβλέπονται σε αυτά ενόψει της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Στις 17 Ιανουαρίου, η εκδήλωση περιλαμβάνει κεντρικές παρουσιάσεις καθώς και ένα σύνολο επιμορφωτικών εργαστηρίων σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες των ΣΒΑΚ, όπως «Πώς να επιλέξετε και να παρακολουθήσετε τα πιο κατάλληλα μέτρα», «Μέτρα οδικής ασφάλειας για τα ΣΒΑΚ», «ITS μέτρα για τις βιώσιμες πόλεις» κ.α.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου (εδώ) στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (www.yme.gov.gr

Γλώσσα εργασίας:

Στις 16 Ιανουαρίου: Ελληνική και Αγγλική (με διερμηνεία)

Στις 17 Ιανουαρίου: Ελληνική

Μπορείτε να υποβάλετε την συμμετοχή σας ηλεκτρονικά πατώντας εδώ 

πηγές: www.myota.gr + www.yme.gr

Προβλήθηκε 607 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.