Τέσσερις και πλέον μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της «νέας» διοίκησης και τα σχολεία αντιμετωπίζονται και αυτά με τρόπο πρόχειρο και με πολιτική που δεν έχει σαφή προσανατολισμό.

Αντί λοιπόν να αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης η πρόληψη των κρίσεων δυστυχώς επενδύει στην πολιτική της διαχείρηση τους.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση της διαχείρισης η διοίκηση είναι αναποτελεσματική.

Σχολεία με αίθουσες χωρίς θέρμανση, τάξεις επικίνδυνες για τους μαθητές μας, καταλήψεις με αιτήματα που δεν επιλύονται, νερά σε αίθουσες και βέβαια αντιδημάρχους να τρέχουν όταν κάτι παίρνει δημοσιότητα και όχι πριν.

Η αντιμετώπιση του πρόσφατου ζητήματος θέρμανσης στα 8ο και 17ο δημοτικά μαρτυρεί την έλλειψη προετοιμασίας και την προχειρότητα με την οποία η διοίκηση αντιμετωπίζει και τα θέματα της παιδείας ενώ παράλληλα δείχνει και την αποποίηση ευθυνών με την ανακάλυψη αοράτων εχθρών βάζοντας στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο επί οκτώ χρόνια υπεραντιδήμαρχος και νυν δήμαρχος της πόλης μας οφείλει να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις. Είναι ο μόνος που μπορεί εφόσον έχει εντρυφήσει ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών για πολλά χρόνια.

  • Που πάει η παιδεία στην Ηλιούπολη;
  • Είναι ασφαλείς οι μαθητές;
  • Υπάρχει σχέδιο για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων μας;
  • Τι γίνεται με το συγκρότημα των πολυκλαδικών και την συντήρηση του (ενώ υπάρχει και αντιδήμαρχος που δεν ξέρει σύμφωνα με τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο την οριοθέτηση του);
  • Γιατί δεν τηρείται το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης πλησίον των σχολείων;
  • Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα θέρμανσης που προέκυψε στα εν λόγω σχολεία;
  • Μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ασκήσουν σωστά - με τις υπάρχουσες συνθήκες - το παιδαγωγικό τους έργο;
  • Πως σκέφτεται την συμμετοχή των μαθητών στα κοινά της πόλης μας;
  • Θα υπάρξει άραγε συνέχεια του δημοτικού συμβουλίου νέων στην πόλη μας;

Απαντήσεις είναι σίγουρο πως δε θα λάβουμε στο δημοτικό συμβούλιο όπως έχει γίνει και με αλλά ζητήματα.

Ένα όμως είναι σίγουρο. Δεν θα αφήσουμε την παιδεία στο δήμο μας να κινείται στον αυτόματο πιλότο.

Στάθης Ψυρρόπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης (στο facebook

Προβλήθηκε 768 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...