Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 14 Γενάρη ο σύντροφος Δημήτρης Βαλιμήτης, μαχητής του ΕΛΑΣ Παγκρατίου όπου εντάχθηκε μόλις στα 17 του χρόνια. Ακούραστος αγωνιστής. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που είχε επιδεινωθεί η υγεία του, μόνιμη έγνοια του ήταν το Κόμμα. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 17 Γενάρη στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο της Ηλιούπολης.
Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Ηλιούπολης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Κούλα, τα παιδιά του και τους συγγενείς τους.
«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί του. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουν πράξη τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού για τα οποία πάλεψε», σημειώνουν.

m.902.gr  

 

Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών

Οι ζωντανές εικόνες που ξεπηδάνε από τις περιγραφές των 14 ηλικιωμένων  σήμερα – νεαρούς τότε αντιστασιακούς:
Βαλιμίτης Δημήτρης, Βοσκοπούλου Κουβά Μαρία, Ζαμάνος Στέλιος, Ζαχαρίας Μάνος, Κατιμερτζής Γιώργος, Μαραγκουδάκης Κώστας, Μπαλάνος Νίκος, Νικηφοράκης Ζάχος, Νικολάου Έλλη, Ντερμιτζόγλου Βαγγέλης, Παπαδημητρίου Γιώργος, Πετροπούλου Ζωή, Σφακιανάκης Νίκος, Σαββατιανού Ελένη.

 Σκηνοθεσία: Ξενοφώντας Βαρδαρός, Γιάννης Ξύδας
Έρευνα – Σενάριο: Γιάννης Ξύδας

Προβλήθηκε 1171 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.