Κινητοποίηση στις 21 Γενάρη για να μην κλείσει το παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» διοργανώνουν σύλλογοι και ομάδες γυναικών της περιοχής.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας.

Με ανακοίνωση καλούν «όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους συλλόγους γονέων, τις λαϊκές οικογένειες, να απαιτήσουμε την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι σύλλογοι και ομάδες νοτίων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλουμε τη συστηματική προσπάθεια συρρίκνωσης και το τελικό κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού".

Μετά από την πρόσφατη συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας, δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να μπορέσει να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.

Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ για το 2020, πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με νέες περικοπές σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, στις υποδομές για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος ολοκληρώνει την πορεία υποβάθμισης και υποστελέχωσης του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", που είχε ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, με κύριο στόχο την πλήρη απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας.

Τα "βιώσιμα συστήματα Υγείας" για τα οποία έκανε λόγο η στρατηγική της ΕΕ "Υγεία 2014 - 2020" και ο "εξορθολογισμός των δαπανών" με τους "αυτόματους κόφτες" για τις λαϊκές ανάγκες, υλοποιήθηκαν με μείωση των κρατικών δαπανών που αφορούν υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δωρεάν.

Αυτό που πραγματικά προωθείται είναι ότι η λειτουργία και στελέχωση των υπηρεσιών υγείας θα καθορίζεται με γνώμονα το κόστος για το κράτος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Υπηρετώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει τη μητρότητα στο απόσπασμα. Αντιμετωπίζει τις ανάγκες των γυναικών και των παιδιών ως κόστος που πρέπει συνεχώς να μειώνεται στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της "ανάπτυξης" και προωθεί τα σχέδια των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Η υποβάθμιση και συρρίκνωση των δομών υγείας και δημοσίων μαιευτηρίων αλλά και της λίστας εξετάσεων και παροχών που αφορούν γυναικολογικό και προγεννητικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς στέλνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στα πλοκάμια των πανάκριβων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των δημοτικών αρχών που από τη μια μεριά εφαρμόζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και δομών, ενώ από την άλλη ζητούν να μην κλείσουν τα νοσοκομεία, στα οποία εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια πολιτική.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους συλλόγους γονέων, τις λαϊκές οικογένειες, να απαιτήσουμε την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων "Π.& Α. Κυριακού".

Απαιτούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλα τα παιδιά των νοτίων περιοχών.

Απαιτούμε δημόσια κέντρα υγείας ανά περιοχή που να λειτουργούν όλες τις μέρες και ώρες, να έχουν επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, να διαθέτουν εργαστήρια και κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.

Διεκδικούμε:

• Δημόσια, κοινωνική ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας.

• Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, καθολικό και πλήρως χρηματοδοτούμενο Σύστημα Υπηρεσιών Υγείας.

• Δωρεάν όλες οι προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες και στα παιδιά.

• Καθολική και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας για προγεννητικό και γυναικολογικό έλεγχο, καθώς και για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τις αμβλώσεις.

• Ιατρική φροντίδα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους άθλησης, από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

• Κατάργηση κάθε πληρωμής και επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο.

• Εμβολιασμοί δωρεάν, αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες. Το κράτος να είναι υπεύθυνο για την προμήθεια, ποιότητα, επάρκεια και εφοδιασμό των δημόσιων υγειονομικών μονάδων με εμβόλια».

Υπογράφουν οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών νοτίων, μέλη της ΟΓΕ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

www.902.gr 

Προβλήθηκε 628 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.