Μετά το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με 20 αυτοκίνητα χθες σε περιοχές της Αττικής, στόχος έγιναν σήμερα τρία αυτοκίνητα στο Κολωνάκι.
Τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στην οδό Καραχρήστου, μόλις δυο τετράγωνα μακριά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Όλα έγιναν μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν οι δράστες έβαλαν φωτιά στα τρία αυτοκίνητα.
Ο αρχικός στόχος φαίνεται να ήταν ένα πολυτελές τζιπ, αλλά από τις φλόγες καταστράφηκαν άλλα δυο που ήταν παρκαρισμένα απέναντι, κι ένα τέταρτο αυτοκίνητο υπέστη υλικές ζημιές.
Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα για να κατασβέσουν τη φωτιά.
Σύμφωνα με το OPEN, η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής αλλά και της Ασφάλειας είναι πως οι δράστες έσπασαν το τζάμι του τζιπ, έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.
Μετά την επίθεση η αστυνομία έκανε εννέα προσαγωγές.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.