Σε σοκ βρίσκεται ο πλανήτης από την είδηση του θανάτου του Κόμπε Μπράιαντ, με τον θρύλο του μπάσκετ να φεύγει από τη ζωή πριν καν κλείσει τα 42 του χρόνια, σε μία πραγματική τραγωδία.

Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του NBA σκοτώθηκε κοντά στο Λος Άντζελες, όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη σε πτώση, οι αιτίες της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστές.

Ανείπωτη τραγωδία! Μαζί με τον Κόμπε Μπράιαντ σκοτώθηκε και η 13χρονη κόρη του – Σοκαριστικές εικόνες

Μαζί του όμως ήταν και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα Μαρία Ονόρε, που είναι επίσης νεκρή, όπως και ακόμη 7 τελικά άτομα, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες από τις ΗΠΑ. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μπράιαντ με την κόρη του, έναν πιλότο και 6 ακόμη επιβάτες μετέβαιναν στην ακαδημία του “black mamba”, όταν το ελικόπτερο προσέκρουσε στο έδαφος οδηγώντας άπαντες στο θάνατο.

News_Executive
@News_Executive
Former NBA super star and 5-time NBA champion Kobe Bryant is reportedly among the five people confirmed dead, after the helicopter they were traveling crashed in #Calabasas , Los Angeles.

Η είδηση της τραγωδίας έβγαλε μαζικά στους δρόμους τους Αμερικανούς στο Λος Άντζελες, με προορισμό το γήπεδο των λέικερς.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο θρυλικό Staples Center, αφήνοντας λουλούδια και ανάβοντας κεριά για να θρηνήσουν έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκλονίζει η πρόβλεψη του θανάτου του από το 2012

Η είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ έφερε στην επιφάνεια και ένα ανατριχιαστικό “τιτίβισμα” που προέβλεπε το θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Συγκεκριμένα ένας χρήστης στο Twitter είχε γράψει το Νοέμβριο του 2012, σε μία ανάρτησή του, πως: “O Κόμπι Μπράιαντ θα καταλήξει νεκρός μετά από ατύχημα με ελικόπτερο”.

Η μακάβρια και ανατριχιαστική πρόβλεψη, αποδείχθηκε πέρα και για πέρα σωστή, με τον άτυχο πρώην NBAερ να καταλήγει νεκρός με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Έτσι έγινε θρύλος ο Κόμπι Μπράιαντ

Ο Μπράιντ ήταν γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ. Εισήλθε στο ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειο και επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του draft το 1996 από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Μετά από ανταλλαγή κατέληξε στους Λος Άντζελες Λέικερς όπου αγωνίστηκε και τα20 χρόνια στα οποία έπαιξε μπάσκετ. Αγωνιζόταν ως σούτινγκ γκαρντ αρχικά με το νούμερο 8 και αργότερα με το νούμερο 24 στη φανέλα (και οι δύο αριθμοί έχουν αποσυρθεί προς τιμήν του το 2017 από το franchise των Λέικερς).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Μπράιαντ κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και έχει επιλεχθεί 16 φορές για το All Star Game, ενώ άλλες 12 φορές ψηφίστηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της Λίγκας. Έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής περιόδου δύο φορές (το 2005-06 και 2006-07) και είναι τρίτος σκόρερ της στην ιστορία του NBA αφού προσπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Επίσης έχει 4 βραβεία MVP (πολυτιμότερου παίκτη) του All-Star Game, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ με τα περισσότερα στην ιστορία του NBA. Δύο μεγάλα αθλητικά κανάλια στην Αμερική, το Sporting News και το TNT ονόμασαν τον Μπράιαντ τον καλύτερο παίκτη της δεκαετίας του 2000. Έλαβε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτη (MVP) κατά την αγωνιστική περίοδο 2007–2008, αφού οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της διοργάνωσης. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς και ο πρώτος παίκτης στο NBA που έχει 30000+ πόντους και 6000+ ασίστ.

Έχει ρεκόρ καριέρας 81 πόντους που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016 στο τελευταίο του παιχνίδι σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιότερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους.

Ο “Black Mamba”, όπως τον αποκαλούσαν, είχε φυσικά κομβικό ρόλο και στις επιτυχίες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, αφού το 2008 και το 2012 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

O Kόμπε ήταν παντρεμένος, από το 2001, με την Βανέσα Λέιν, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 563 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.