Η Ηλιούπολη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι επιλογών. Η Ηλιούπολη καλείται να προβληματιστεί για την παραπέρα πορεία της υπό το φως των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Πρώτη νέα συνθήκη είναι η νέα διοικητική διάρθρωση που προέκυψε με την κατάτμηση της λεγόμενης Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αττικής σε μικρότερες!

Για να γίνει κατανοητός ο προβληματισμός, θα σημειώσω το πολιτικό «ιδιόμορφο», η Ηλιούπολη, όσον αφορά την Περιφέρεια ανήκει στο κεντρικό τομέα μαζί με το Δήμο Αθηναίων και τους Δήμους Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας !

Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή ανήκει στο Νότιο Τομέα και εκλέγει βουλευτές στο Νότιο Τομέα μαζί με τους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου!

Όλοι τούτοι οι Δήμοι συγκροτούν και το λεγόμενο παραλιακό μέτωπο πλην της Νέας Σμύρνης που ναι μεν δεν έχει «επαφή» με το παραλιακό μέτωπο αλλά εντάχτηκε σ αυτό!

Μια δεύτερη ενδιαφέρουσα συνθήκη που διαμορφώθηκε είναι η περίφημη επένδυση του Ελληνικού και η εν γένει αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στην οποία φαίνεται να προχωράνε όλες οι κυβερνήσεις!

Αυτή η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου αφορά όλους τους Δήμους και δημιουργεί προσδοκίες οικονομικού ενδιαφέροντος για όλους τους Δήμους που συγκροτούν την ενότητα του Νότιου Τομέα!

Μια Τρίτη συνθήκη που οφείλουμε να εξετάσουμε είναι οι βασικές επαγγελματικές ασχολίες των κατοίκων της Ηλιούπολης και οι αλλαγές που συντελούνται.

Μέχρι σήμερα το Δημόσιο ήταν ο βασικός κορμός, η «βασική βιομηχανία» προσφοράς εργασίας στους Ηλιουπολίτες!

Η ανάπτυξη του Παραλιακού Μετώπου θα γίνει «βασική βιομηχανία» προσφοράς εργασίας για τους κατοίκους της Ηλιούπολης αλλά και άλλων παραμέτρων όπως είναι η αξία των ακινήτων.

Το Ελληνικό θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις μόνιμης εργασίας πολλές από τις οποίες θα αφορούν Ηλιουπολίτες ή θα προσθέσουν νέους Ηλιουπολίτες!

Η Ηλιούπολη είναι «δρομολογημένη» στο δρόμο των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα των 8 τελευταίων χρόνων, γνωστών ως περίοδος του «Πρώτα η Ηλιούπολη» που την έφεραν σε μια πλήρη «εγωιστική» απομόνωση!

Το περιβάλλον άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Κανένας δεν μπορεί να «σχεδιάζει» μόνος του με γνώμονα ένα δήθεν ατομικό του συμφέρον.

Οι προοπτικές δείχνουν πως θα ζήσουμε σημαντικές αλλαγές στον «περίγυρό» μας που θα επηρεάσουν τις ζωές μας!

Η Ηλιούπολη οφείλει να εξετάσει τα υπέρ και τα κατά από τις επελθούσες αλλά κυρίως και από τις ακόμα σημαντικότερες επερχόμενες αλλαγές!

Η Ηλιούπολη δεν συνορεύει με τη θάλασσα δεν συνορεύει με τις παραλίες , αλλά ο κάθε Ηλιουπολίτης όταν ξυπνάει δεν ξυπνάει με τα πόδια στη θάλασσα αλλά με τη ματιά του στη θάλασσα!

Το Παραλιακό Μέτωπο του Αργοσαρωνικού, τη θάλασσα βλέπει μπροστά του και τούτο δεν περιορίζεται σε μια συναισθηματική «ανθρώπινη» διαπίστωση.

Είχε και θα έχει ιδιαίτερο βάρος «εν όψει» των σημαντικών οικονομικών εξελίξεων!

Η Διοικητική ένταξη της Ηλιούπολης στον Τομέα του Παραλιακού Μετώπου είναι δικαίωμα της Ηλιούπολης και τα οφέλη της θα είναι πολλά !

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο νέος Δήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδάκης αναπτύσσει ιδιαίτερες σχέσεις με τους όμορους Δημάρχους βγάζοντας έτσι την Ηλιούπολη από τον απομονωτισμό της!

Δεν αρκεί όμως η προσπάθεια του Δημάρχου. Χρειάζεται όλες «οι δυνάμεις της πόλης» να τοποθετηθούν πάνω στο πρόβλημα, να μελετήσουν τα δεδομένα και να χαράξουν ανάλογες πολιτικές!


Γιώργος Μπαλτάς

Ηλιούπολη 29.1.2020
 

Προβλήθηκε 820 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...