Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης η εκδήλωση που διοργάνωσε, το περασμένο Σάββατο, ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης, με θέμα «Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και η συμβολή της Μαριάννας Κερασιώτη σε αυτό».

Η Μαριάννα Κερασιώτη «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 8 Οκτώβρη 2019.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Το 1952 εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη. Σπούδασε διακοσμήτρια.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) και για πολλά χρόνια μέλος στο ΔΣ και πρόεδρος.

Η εκδήλωση έπιασε το νήμα από τη γέννηση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος αναδεικνύοντας την ιστορική του διαδρομή μέχρι και τις μέρες μας.

Τη συμβολή που είχε στους αγώνες αυτούς ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης αλλά και πώς μέσα σ’ αυτούς τους αγώνες γαλουχήθηκαν γενιές συναγωνιστριών, ανάμεσά τους και η Μαριάννα Κερασιώτη.

Αναδείχτηκε, επίσης, η ανάγκη να γραφτούν κι άλλες γυναίκες στον Σύλλογο, να μπουν στη δράση να συνεχιστεί ο αγώνας με βάση και το άμεσο πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου.

Στο χώρο εκτέθηκαν αντίγραφα έργων της Μαριάννας Κερασιώτη που παραχωρήθηκαν στον Σύλλογο από την οικογένειά της που τίμησε με την παρουσία της και την εκδήλωση.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος «εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που ήρθε στην εκδήλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκαν 44 περιοδικά της ΟΓΕ και όλοι είχαν να πουν θετικά σχόλια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Αυτό που κυριαρχούσε και ήταν συγκινητικό παράλληλα είναι ότι αποτύπωνε τη χαρά του αγώνα. Πώς γαλουχούνται οι αγωνιστές μέσα από τη συμμετοχή τους στην οργανωμένη ζωή αλλά και η αναγκαιότητα να δυναμώσει το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα».

πηγή 

Προβλήθηκε 677 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.