Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με την θρησκευτική οργάνωση «Χριστιανική Αγωγή», καλώντας τους μαθητές σε ημερίδα της οργάνωσης. 
 
Όπως προκύπτει από τα έγραφα που παρουσίασε και το pressproject.gr, το υπουργείο έδωσε την έγκρισή του για να «ενημερωθούν» τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική, ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ", με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και ελληνορθόδοξη παράδοση»
 
Μάλιστα στο έγγραφο με βαθμό προτεραιότητας «εξαιρετικά επείγον», η γγ του υπουργείου Αναστασία Γκίκα, ενημερώνει πως η μετακίνηση για το Δημόσιο, από και προς το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την ημερίδα θα είναι δωρεάν. 
 
 
Η κίνηση αυτή προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί προσωπικά την υπουργό Νίκη Κεραμέως ότι επιχειρεί να μετατρέψει σε «παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων» το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό. Το 2009 η ίδια οργάνωση με επιστολή της προς τον τότε υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «Σεξουαλικής Αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς.
 
Η συνομοσπονδία διαμαρτύρεται πως το Υπουργείο Παιδείας «νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;»
 
ΣΥΡΙΖΑ: (Παρά)θρησκευτική οργάνωση που απειλούσε με έξωση μαθητές και μαθήτριες
 
Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έτσι, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε σχολεία ανά την επικράτεια με αφορμή τον κατά Κεραμέως εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα.
 
Με "εξαιρετικά επείγον" (!) πρόσφατο έγγραφο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αν. Γκίκα, καλούνται τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων των Λυκείων όλης της χώρας να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους σε διαβούλευση που οργανώνει η ονομαζόμενη Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων 'Η Χριστιανική Αγωγή', ενόψει ημερίδας που έχει προγραμματιστεί με θέμα "Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση".
 
''Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων "Ο Σωτήρ", γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα "χριστιανικά" αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας.
 
»Ίλεως, ίλεως γενού ημίν, κ. Κεραμέως. Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίεςσκοταδιστικέςαντιλήψεις και πρακτικές.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία της ΑΣΓΜΕ
 
«Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων και εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε της Περιφέρειας Αττικής ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων "Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ». Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών.
 
Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. 
 
Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης;
 
Καλούμε όλους τους γονείς να βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματα τους για την τακτική της πολίτικης ηγεσίας του Υπουργείου.
 
 Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.
 

Πηγή  

Προβλήθηκε 559 φορές
Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.